12.09.2020

Reacții : IOHANNIS-PNL-USR-REZIST vor dizolvarea AUR !

 


George Simion a dat o lovitură de imagine anunțând că, odată intrat în Parlament, AUR va iniția suspendare lui Iohannis – reacții furibunde din zona liberală și ”rezistentă”

În ciuda limbajului simplist, co-președintele AUR, George Simion, știe să facă valuri, prin afirmații și idei care șochează.

Invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea, George Simion a anunțat că vrea suspendarea lui Klaus Iohannis, ”pentru depășirea atribuțiilor constituționale, așa cum a remarcat OSCE, chiar după alegerile parlamentare, precum și CCR”.

Mai mult, George Simion a declarat că, dacă PSD nu va demara procedura de suspendare a președintelui, atunci o va face AUR!

”Președintele trebuie să fie mediator, nu un competitor electoral. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro?”, a declarat revoltat Simion, completând ”Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui”.

Simion a spus ferm: ”Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi - românii ne-au cerut suspendarea lui”.

Desigur, George Simion declarația lui Simion e fără acoperire – iar în formularea respectivă e chiar o aberație.

Asta pentru că, în conformitate cu Art. 95 ”Suspendarea din funcţie a Preşedintelui României” din Constituție, ”Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui”.

Deci, AUR, cu 10% nu poate iniția suspendare  - ci cel mult poate deschide o listă pentru adunarea de semnături în vederea suspendării lui Iohannis.

Dar, în ciuda faptului că ideea e un fel de ”fonfleu” de imagine, a speriat și a revoltat zona liberală și pe cea ”rezistent” – useristă.

Pe mai multe pagini ale susținătorilor acestor grupări sunt propuneri de acțiune contra AUR – inclusiv de ”dizolvare a AUR”!

Desigur, o inepție – dar care dovedește cât de îndoctrinat este electoratul respectiv – care vede în Iohannis un fel de entitate de neatins !

Dar uită acest electorat de actele de corupție în care e implicat Iohannis, dar mai ales de acțiunile sale anticonstituționale, de cererile sale anti-democratice vizând dispariția PSD ? Sau de folosirea, în acest scop, a unei sintagme inventată de naziști ?

Da, acest electorat nu ține seama de toate astea, dar vrea ”dizolvarea” unui partid care gândește altfel ! Așa înțeleg ei democrația !


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201209/32816670/Reactii-la-Suspendarea-lui-Iohannis--se-vrea-dizolvarea-AUR.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu