10.12.2020

Ingrid Mocanu, probe fulminante în cazul Baranga: Iohannis, atins ! ”Amice, ești idiot ?”

 


Cunoscuta avocată pune pe masă dovezile care NU au cum să nu îl implice și pe președintele Iohannis în scandalul falsului fostului șef al Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor

Ingrid Mocanu face această dezvăluire sub forma unei scrisori către Marius Petrescu - ”Domnule Petrescu, șef al ORNISS... pe bani publici, desigur!”.

”Haideți să vă informez de când și ce se știa despre marele șef de la Spălarea Banilor, domnul Baranga, cu diplome false... am aflat în aproximativ o jumătate de oră, din surse deschise”, scrie Ingrid Mocanu, prezentând date concrete:

- La data de 11.03.2009 – ”rețineți ANUL 2009, anul numirii sale la ORNISS, a început  urmărirea penală cu privire la diplomele domnului Baranga”.

- La data de 11.02.2016 ”s-a emis Rechizitoriul în cauza privind falsificarea actelor acestui individ”.


- Și NUCLEARA: ”Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 pronunțată în dosarul 3225/4/2016 al JS4 (dosar ȘTERS de pe portalul instanțelor) ”s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu (sentința a rămas definitivă la 28.09.2016)”:


- diploma de Bacalaureat,


- Foaia Matricolă pentru clasele I-XII  (”deci omul nu are absolvită nici clasa I”, constată Ingrid Mocanu!)


- certificat de competență lingvistică


- diploma de licență și foaia matricolă


- diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție


- certificat de absolvire emis de Universitatea Națională de Apărare


- diploma de doctor - Universitatea Valahia.

Iar acum vine acuzația bombă: ”Practic, domnule Petrescu Marius, profesor universitar, știați din 2009 că există suspiciunea de falsificare a actelor acestui individ și NU AȚI FĂCUT NIMIC, chiar l-ați avansat ca adjunct al dvs. - iar din 2016 ȘTIAȚI că soluția era definitivă”.

Mai grav este că acest individ, ”care nu are nici clasa I la activ a fost numit de un Premier să prevină Spălarea Banilor din România”.


Întrebarea avocatei este logică: ”Domnul Petrescu este încă în funcție? Pe banii cetățenilor români? Păi bine, atunci ne merităm soarta pe deplin”.


Rețineți că, astăzi, ORNISS a anunțat că, din 2016 – deci în momentul sentinței definitive în dosarul ”ȘTERS de pe portalul instanțelor” – contractul lui Baranga a fost ”suspendat” – dar NU încheiat! De ce oare?!


Oare pentru că șeful ORNISS, Marius Petrescu, preda la aceeași universitate din Târgoviște cu impostorul și falsificatorul pe care îl suspendase? Oare informase el facultatea în cauză că au un profesor impostor și falsificator?

Dacă DA, atunci ce se petrece la respectiva universitate? Dar la celelalte universități unde impostorul a ”prestat” ca profesor?


Și, hai să fim serioși – ORNISS nu e vreun atelier mecanic, ci de ditamai instituție legată de cele mai importante secrete ale statului – deci oamenii sunt, teoretic, para-verificați! Iar orice problemă a vreunui angajat este IMEDIAT transmisă în sistem!


Ca o curiozitate – cum a putut fi angajat pe o funcție răspundere în ORNISS un om cu apartenență la o organizație ”discretă”? Dar nu asta e important.


Întrebarea este DE CE l-a recuperat și l-a numit Ludovic Orban pe acest personaj în fruntea Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor?!


De ce a trecut Orban peste problemele din dosar – sau cine l-a dezinformat, extrăgând din dosar ”problemele”?! În acest ultim caz, trebuie să asistăm la demiteri urgente, urmate de anchete. Dar și să ne punem întrebarea – oare premierul vrea să ne facă să credem că este un fel de idiot dus de nas de subalterni, în cazul de față?! Sincer, nimeni nu crede așa ceva!


Decât dacă… ștergerea datelor a fost făcută de mai sus, din zona Comunității de informații! Caz în care Orban rămâne tot cu suspiciunea de idiot, dar acuzația merge la un nivel superior – în curte… nu la Dionis, ci la Iohannis! (mă rog, și la Dionis, fiind vorba de Sică Mandolică…).


Și hai să lăsăm gluma la o parte: datele prezentate de Ingrid Mocanu spun cu certitudine: o asemenea situație, în cazul unui om într-o funcție cheie, cu legături și colaborare directă cu  instituțiile europene de control, NU putea să nu fie adusă la cunoștința președintelui Iohannis, prin CNI ! Pentru că impunerea unui impostor în fruntea Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor este un pericol pentru siguranța națională. Punct !


OK, cazul se complică – și uite-așa apare buturuga mică. Și nu numai…


Din această cauză, Ingrid Mocanu nu-i aruncă în față lui Orban că pare idiot, ci i-o spune cu șarm: ”Domnu Prim, data viitoare când ”nu mai știți” lucruri despre oameni numiți în funcții, dați-mi un telefon... vă spun gratis”.

Noi i-o spunem pe caragialește: ”Amice, ești idiot?”.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20201012/31997870/Ingrid-probe-cazul-Baranga-Iohannis-atins.html

Militari ruși vor inspecta teritoriul României

 


Un grup de inspectori din Rusia vor efectua zboruri de monitorizare pe teritoriul României, în contextul realizării prevederilor documentului de la Viena din 2011, cu privire la măsurile de consolidare a încrederii și securității. Evenimentul urmează să aibă loc între 12 și 16 octombrie.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, inspecția va fi realizată sub formă de vizitarea poligoanelor și a zonelor de instrucțiune pe o suprafață de 16 mii de kilometri pătrați. Totodată, inspectorii vor audia briefinguri cu privire la activitatea militară în această zonă și despre formațiunile și unitățile militare aflate acolo.

Totodată, reprezentanții Federației Ruse vor efectua în această perioadă un zbor de inspecție deasupra României de pe aerodromul din București cu avionul rusesc An-30B, în cadrul realizării acordului Cerul Deschis. Nava aeriană va parcurge o distanță de până la 900 de kilometri.

Zborul de inspecție va fi supravegheat de specialiștii români, care se vor afla la bordul avionului, fiind efectuat conform unui traseu convenit mai devreme.


„Totul s-a făcut pe ochi frumoși“ ...”Nu sunt prezentate dovezi că au intrat în acea locație cu mandat”

 


Într-o intervenție la jurnalul orei 17:00, la Realitatea Plus, Daniel Tudorache a oferit detalii privitoare la noile imagini apărute în spațiul public din locul unde erau depozitate buletinele de vot. Iată ce a spus:

„Reprezentantul meu nu este în niciuna dintre filmări și nu există o decizie a Biroului electoral de Sector. Ca cineva să intre în acea sală, trebuie să fie o decizie a Biroului electoral. Altfel, este ilegal. Trebuie să fie o decizie adoptată de toți membrii. Să fie de acord majoritatea biroului și să existe o hârtie, acceptată de majoritate.

Până în ziua de astăzi, nimeni nu a vrut să ia în calcul nicio imagine, nici la biroul electoral de sector nici la cel de municipiu, nici la cel de circumscripție. Toți au spus că este tardiv. Singurii care vor să vadă probele sunt cei de la Judecătoria Sectorului 1. Mai sunt și alte imagini la avocatul meu. Acestea vor fi prezentate instanței. Ele nu au hârtia în spate. Deci, s-a intrat ilegal în acea cameră. Totul s-a făcut pe ochi frumoși.

Trebuie să aflăm ceea ce s-a întâmplat acolo, dacă a fost legal sau ilegal, simplu. Părerea mea este că tot ce s-a întâmplat în acel birou electoral de sector este ilegal. Dacă nu sunt prezentate dovezi că au intrat în acea locație cu mandat, au o mare problemă.“


sursa:https://www.dcnews.ro/tudorache-reactie-la-noile-imagini-totul-s-a-facut-pe-ochi-frumosi_777096.html

Situaţie gravă la Spitalul de copii Marie Curie. Au murit 30 de bebeluşi în aşteptare

 


Zeci de bebeluşi pot muri în spitalul de copii Marie Curie, din cauza lipsei de fonduri. Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că banii destinaţi tratării bebeluşilor din secţia de ATI s-au terminat de o lună.

Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul Marie Curie, a vorbit în exclusivitate cu jurnaliştii Aleph despre situaţia disperată din spital. Fondurile destinate tratamentului micilor pacienţi de pe secţie s-au terminat de o lună de zile, iar responsabilii din Ministerul Sănătăţii nu au rezolvat nici acum problema.

Zeci de copii pot muri oricând din cauza acestei nereguli grave. Vorbim despre cea mai mare secţie de reanimare neonatală din ţară, unde ajung bebeluşi cu afecţiuni foarte grave care trebuie operaţi, precum cele cardiovasculare şi neurologice.

Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Marie Curie: În momentul acesta avem doi pacienţi peste capacitate şi 25 în aşteptare şi asta înseamnă că va trebui să restrângem urgent activitatea. De când am dat drumul la aplicaţie au murit 30 de bebeluşi în aşteptare. Asta înseamnă că toţi cei care aşteaptă au probleme grave.

Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că, în Europa, îngrijirea unui nou-născut cu boli grave costă între 3.000 şi 5.000 de euro, dar că, la noi, costurile sunt mai mici. Specialistul este de părere că întreg sistemul nu trebuia blocat numai pe gestionarea bolii COVID-19.

sursa:https://www.cotidianul.ro/situatie-grava-la-spitalul-de-copii-marie-curie/

„Starea lui Dragnea se deteriorează !”... Tremură cei din actuala conducere securistoidă a PSD ! Se feresc să-i rosteascā numele cei ce l-au trădat și abandonat”

 


Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea se deteriorează pe zi ce trece, iar hotărârile judecătorești definitive nu se aplică în cazul său, acuză fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu.

„Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece ! Hotărârile judecatoresti, definitive și irevocabile, nu se aplica in cazul sau ! Se mimează că ar avea drepturile unui om obișnuit, dar nu este așa! Cu toate astea, nu se plânge, nu face apel public, nu contestă! E un bărbat puternic, care și-a impus să reziste la toate mizeriile și abuzurile la care este supus! ”, a scris pe Facebook Codrin Ștefănescu.

Fostul secretar general al PSD a trimis totodată o săgeată și către inamicii lui Dragnea: „Știe (Dragnea – nr.) că incă le este frică de el și de cei mulți care îl susțin! Și sunt foarte mulți, cei ce-l susțin și îl asteaptă să se intoarcă acasă! Le este teamă celor de la putere, tremură cei din actuala conducere securistoidă a PSD! Se feresc să-i rosteascā numele cei ce l-au trădat și abandonat, ca să le fie bine! Și nu le este nici lor! Ca să știți care este situația reală!”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/starea-lui-dragnea-se-deterioreaza-pe-zi-ce-trece/

Cum va branșați, gratis, la gaze

 


Racordarea consumatorilor casnici la rețeaua de gaze este gratuită, iar acum ANRE a publicat și regulamentul, pentru ca fiecare persoană să știe ce are de făcut. Reamintim că, indiferent unde e locul de consum, branșarea se face în cel mult 90 de zile. E lege nouă. Autoritatea de Reglementare a elaborat un nou regulament de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, de care este nevoie ca urmare a ultimelor modificări ale legii energiei.

Astfel, din regulament, pașii sunt:

Articolul cu referire la racordarea casnicilor este următorul: mai întâi trebuie depusă cererea de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor, în general la Distrigaz Sud Rețele(ENGIE) și la Delgaz Grid(E.ON). Ea este însoțită de următoarele:
a)           documente care atestă dreptul de proprietate sau de folosință asupra terenului/terenurilor și/sau construcției unde sunt amplasate obiectivele/sistemele pentru care se solicită racordarea;
b)           documente de identificare ale solicitantului și, după caz, ale persoanei fizice sau juridice mandatate de acesta să îl reprezinte în relația cu OSD; se depune actul de identitate, pentru persoanele fizice, respectiv certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului, pentru persoanele juridice și, după caz, mandatul;
c)           alte înscrisuri pe care solicitantul consideră necesar să le depună în susținerea cererii.

Pentru persoanele fizice, NU se percepe tarif de analiză a cererii de racordare.

După depunerea acestei cereri, potrivit regulamentului aprobat de acest ordin, toate lucrările de racordare sunt finanțate de operatorul rețelei de distribuție. Acesta trebuie să:
Art. 4 – (1) Pentru realizarea racordării la SD a solicitanților prevăzuți la art. 2 lit. a)-e) se parcurg următoarele etape:
b)           evaluarea cererii de racordare;
c)           stabilirea soluției tehnice pentru realizarea obiectivului/conductei necesar/necesare racordării;
d)           eșalonarea lucrărilor necesare racordării și actualizarea planurilor de investiții cu lucrările necesare stabilite la lit. c) în conformitate cu prevederile din Procedură;
e)           emitere ATP în funcție de soluția tehnică prevăzută la lit. c) în cazul în care nu este obiectiv/conductă necesar/necesară racordării; dacă există obiectiv/conductă necesar/necesară racordării, OSD emite ATR conform modelului prevăzut în anexa nr. 2;
f)            obținerea certificatului de urbanism, a avizelor și acordurilor/autorizațiilor emise de organismele abilitate, precum și a autorizației de construire a obiectivului/conductei necesar/necesare racordării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
g)           proiectarea obiectivului/conductei necesar/necesare racordării;
h)           verificarea documentației tehnice/proiectului tehnic aferente obiectivului/conductei necesar/necesare racordării, prin intermediul verificatorilor de proiecte atestați ANRE, conform prevederilor legale;
i)            execuția obiectivului/conductei necesare racordării;
j)            urmărirea de către OSD a lucrărilor privind realizarea obiectivului/conductei necesar/necesare racordării;
k)           recepția și punerea în funcțiune a obiectivului/conductei necesar/necesare racordării, de către OSD;
l)            stabilirea soluției pentru racord și/sau SRM/SR/SM/PRM/PM și emiterea ATR;
m)         OSD emite și transmite solicitanților, cu excepția clienților finali casnici, contractul de racordare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4;
n)           obținerea certificatului de urbanism, a avizelor și acordurilor/autorizațiilor emise de organismele abilitate, după caz, pentru racord, respectiv SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
o)           proiectarea racordului și a SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM, de către OSD sau prin intermediul operatorilor economici autorizați ANRE, selectați de către OSD sau de solcitanții care finanțează aceste obiective;
p)           verificarea documentației tehnice/proiectului tehnic aferente/aferent racordului și SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM, prin intermediul verificatorilor de proiecte atestați ANRE, conform prevederilor legale aplicabile;
q)           execuția racordului și a SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM de către OSD sau prin intermediul operatorilor economici autorizați ANRE, selectați de către OSD sau de către solicitanții care finanțează aceste obiective;
r)           urmărirea de către OSD a lucrărilor privind realizarea racordului și SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM;
s)           recepția și punerea în funcțiune a racordului și SRM/SR/ SM/PRM/PR/PM de către OSD.
Iată și ce înseamnă abrevierile: SRM – stația de reglare-măsurare a gazelor naturale; SR – stația de reglare a gazelor naturale, SM – stația de măsurare, PRM – postul de reglare-măsurare a gazelor naturale; PR – postul de reglare a gazelor naturale; PM – postul de măsurare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-va-bransati-gratis-la-gaze/

Patriarhia dă de pământ cu guvernanţii. Excesiv dispreț față de realitate

 


„Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni”, susține Patriarhia Română, după anularea pelerinajului de Sfântul Dimitrie din Capitală.

Exercițiile negative de imaginație la cel mai înalt nivel referitoare la comportamentul oamenilor credincioși (declarați aprioric suspecți), la capacitatea de organizare a Bisericii (altfel partener social exemplar al autorităților) și la importanța prezenței și manifestării faptului religios în societate pot fi realmente ofensatoare. Lipsa dialogului interinstituțional, a cooptării în reflecția asupra deciziilor cu impact public major referitoare la suspendarea, fie și temporară, a unor libertăți fundamentale, precum libertatea religioasă, a unor experți în domenii conjunctural conexe ale zonei politicului și sănătății publice, denunță un excesiv superior dispreț față de realitate socială imediată. Aceasta e mult mai complexă decât le pare celor ce cred că poate fi oricând și cu orice consecințe modificată. Organismul comunitar funcționează firesc doar în stare de echilibru izvorât din discernământ și dialog pentru care Biserica pledează permanent. Ca și pentru respectarea tuturor regulilor de natură sanitară ce se impun acum”, au transmis reprezentanții Patriarhiei Române.

Conform acestora, „Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni”.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, menționează că pelerinajul organizat riguros, în condiții excepționale de respectare a unor reguli aplicate drastic și a căror încălcare (acum imaginară) poate fi sancționată oricând de autorități, este nu doar una dintre expresiile profunde ale libertății religioase responsabile, ci, în actualul context, și o formă benefică de încredere și de respect față de majoritatea oamenilor cuminți și credincioși ai acestei țări.

Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală nu va avea loc, pentru că riscul de infectare cu Covid-19 este foarte mare, spune premierul Ludovic Orban: „Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie”.

„Nu (se va putea ține – n.r.). Sunt un om credincios, sunt un om care respect biserica, care am fost alături de proiectele bisericilor, dar riscul este foarte mare. Foarte mulți din credincioșii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă, care sunt expuși unor riscuri foarte mari. Știm că în parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul în condiții în care nu putem să le controlăm. E foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a persoanelor. Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu facem decât să le protejăm sănătatea”, anunță Ludovic Orban.

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit la 27 octombrie, era organizat în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/interdictie-si-pentru-pelerinajul-de-sf-dimitrie/

Rusia expulzează doi diplomaţi bulgari

 


Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni, expulzarea a doi diplomaţi bulgari, ca reacţie la o decizie similară anunţată luna trecută de Guvernul de la Sofia, relatează agenţia Reuters.

Ministerul de Externe de la Moscova consideră drept lipsită de fundament decizia Bulgariei de expulzare a doi diplomaţi ruşi. Ambasadorul Bulgariei a fost convocat luni la Ministerul rus de Externe, iar doi diplomaţi bulgari au fost declaraţi persoane ”non grata”.

Guvernul Bulgariei a anunţat, în septembrie, expulzarea a doi diplomaţi ruşi inculpaţi pentru activităţi de spionaj militar. Diplomaţii colectau începând din anul 2016 „informaţii despre proiecte de modernizare ale armatei bulgare”, a transmis Parchetul General de la Sofia.

Acţiunile de acest tip s-au multiplicat în ultimele luni în Europa, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia. La sfârşitul lunii august, Rusia şi Slovacia au expulzat pe bază de reciprocitate câte trei diplomaţi. Anterior, Rusia expulzase un diplomat norvegian, după o decizia similară a Norvegiei, tot pe fondul acuzaţiilor de spionaj. Rusia a avut crize similare cu Austria şi Norvegia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/rusia-expulzeaza-doi-diplomati-bulgari/

”Otto cel Mare”

 


Preşedintele Klaus Iohannis, va primi miercuri, la Magdeburg (Germania), premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, informează Cotroceniul.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman, transmite Administrația Prezidențială.

În cadrul festivității, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenți Reiner Haseloff, Premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, Ministru de Stat și Șef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum și Lutz Trűmper, Primarul general al orașului Magdeburg.

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg.

Printre personalitățile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul Preşedinte al Germaniei Richard von Weizsäcker, fostul Președinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum și fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini. În anul 2015, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24345838-klaus-iohannis-merge-miercuri-germania-pentru-primi-premiul-otto-cel-mare.htm

Cu cât au crescut prețurile

 


Preţurile de consum în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019, au crescut cu 2,5%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. 

Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,1%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (octombrie 2019 – septembrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (octombrie 2018 – septembrie 2019), calculată pe baza IPC, este 3,0%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,8%, se arată în comunicatul INS.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cu-cat-au-crescut-preturile-2/

De ce România are mai multe decese de COVID ?

 


De ce se moare atât de mult în România de coronavirus în comparație cu alte țări din Europa, care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID? Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din  București a oferit o explicație.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24 duminică, în ziua în care România a înregistrat 53 de decese, inclusiv al unui copil de 4 ani.

Întrebată dacă este cumva vorba și de infecțiile nosocomiale, care nu sunt raportate de către spitale, managerul de la „Nasta” a spus că are încredere că infecțiile încep să fie raportate: „Este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale”.

„Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de COVID – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”, a mai afirmat dr. Beatrice Mahler.

Luna trecută, Beatrice Mahler declara la același post TV că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București

sursa:https://www.cotidianul.ro/raspunsul-unui-medic-de-ce-romania-are-mai-multe-decese-de-covid/

Sondaj Sociopol

 


Scandalul acuzaţiilor de fraudă la alegerile locale a afectat puternic percepţia alegătorilor din Capitală despre scrutinul desfăşurat pe 27 septembrie.

Peste 70 la sută dintre bucureşteni cred că alegerile locale au fost fraudate

Astfel, potrivit unui sondaj Sociopol, 40% dintre cei chestionaţi cred că alegerile au fost "cu siguranţă" fraudate.

Alţi 31% apreciază că "este posibil" ca algerile să fi fost fraudate.

Procentajele celor care apreciază că "probabil" alegerile nu au fost fraudate şi ale celor care sunt siguri că acest proces nu a fost afectat de fraudă sunt de 10, respectiv 8 la sută.

Sondajul Sociopol a abordat şi nivelul de încredere în capacitatea noului primar general de a rezolva problemele bucureştenilor.

Peste jumătate dintre locuitorii capitalei s-au resemnat cu gândul că Nicuşor Dan nu aduce apa caldă

Astfel, 44% dintre cei chestionați cred că Nicușor Dan probabil nu va rezolva problema apei calde din București, în timp ce 8% sunt siguri că nu o va face.

Cei care apreciază că, "probabil", noul primar va rezolva problema însumează 25% în timp ce 16% sunt siguri că va reuși.

Sondajul Sociopol a fost realizat pe un eşantion de 1003 persoane, în perioada 3 - 8 octombrie, prin interviuri telefonice.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sondaj-sociopol-frauda-alegeri-dan-583961.html

Concediu odihnă 2021

 


Până la sfârșitul anului, angajatorii trebuie să stabilească programările pentru concediile de odihnă ale salariaților aferente anului viitor, conform legislației muncii în vigoare. În esență, reprezentanții firmelor trebuie să se consulte cu salariații și să stabilească în ce perioade vor putea aceștia să-și ia concediile de odihnă, potrivit avocatnet.ro.

Faptul că salariații își pot lua concediile de odihnă în perioadele programate de angajator apare în Codul muncii. De fapt, salariații sunt obligați să respecte programările făcute de firmă pentru anul următor, dar firmele nu sunt obligate de legislație să le facă.

Mai exact, concediul de odihnă se efectuează, potrivit Codului muncii, “în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanților salariaților, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârșitul anului calendaristic pentru anul următor”.

E de menționat că angajatorul este cel care stabilește aceste programări, iar dacă vrea, el poate renunța la programările în avans. Chiar dacă salariații sunt consultați, așa cum apare mai sus, aprobarea acestora nu este necesară atunci când firma decide cine în ce perioadă va putea să-și ia concediu de odihnă.

“Din interpretarea textelor de lege observăm că perioada în care un salariat poate să beneficieze de concediu nu face obiectul unui acord al părților, întrucât salariatul este doar consultat, iar angajatorul este cel care stabilește efectiv programarea”, au lămurit, cu o ocazie anterioară, Mihai Anghel, managing associate, și Maria Olteanu, avocat colaborator, ambii de la Țuca Zbârcea & Asociații.

sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24345425-concediu-odihna-2021-programarea-liberelor-salariatilor-pentru-anul-viitor-trebuie-stabilita-angajator-lunile-astea.htm

CE CAUTĂ STS-ul la PROCESAREA DATELOR Grupului de Comunicare Strategică

 


Toate datele Grupului de Comunicare Strategică sunt procesate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Informația vine chiar de la Ministerul Afacerilor Interne, și a fost dată publicității de ORGANIZED CRIME HARM REDUCTION (OCHR), organizație formată din mai mulți activiști, ce promit că „ vor face tot ceea ce este necesar pentru eliminarea riscurilor asociate crimei organizate“.

OCHR a trimis MAI o adresă prin care se cer informații legate de cum se colectează și procesează datele de către Grupul de Comunicare Strategică. „Răspunsul e de o gravitate națională“, afirmă reprezentantul OCHR.

Pentru gestionarea pandemiei de Covid-19, a fost operationalizat Centrul Național de Conducere și Coordonare Intervenții, în care-si desfășoară activitatea reprezentanți ai instituțiilor responsabile, prin intermediul căruia sunt centralizate date referitoare la numărul zilnic de cazuri, numărul de persoane spitalizate, numărul de persoane internate. Datele sunt centralizate, la nivelul acestui Centru Național de coordonare, printr-o aplicație informatică, gestionată de STS“, se arată în document.

sursa:https://www.cotidianul.ro/datele-grupului-de-comunicare-strategica-procesate-de-sts/

BOMBOANA PE COLIVĂ - ALEGERI PARLAMENTARE 2020 - ELENA BĂSESCU ”Catindat”

 


Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că PMP se pregăteşte de guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar un nume surpriză care se va regăsi pe listele de la Bucureşti ale acestui partid este Elena Băsescu, fost europarlamentar, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

„Profeţia mea este că PMP se pregăteşte să obţină un scor foarte bun la alegeri. Eu stau peste drum de sediul PMP şi coşmarul meu este ca PMP să nu ajungă la guvernare că nu mai am loc de parcare. Eu parchez în zona aia şi deja să ştiţi că nu mai sunt locuri. Pot să dau o şi o profeţie. Va candida şi Elena Băsescu. A fost o discuţie dacă la Constanţa. Se pare că va candida la Bucureşti. Traian Băsescu nu va mai candida acum, iar numele de Băsescu va trage partidul în sus. Probabil el se va implica acum pentru fiică-sa. Dar oricând PMP va avea un loc în guvernarea viitoare, mai mult decât USR-PLUS. Eu văd guvernarea viitoare PNL- peste 40%, PMP şi UDMR, făcând împreună o majoritate de 54-55%”, a susţinut Cristoiu, la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că intrarea la Guvernare a PMP este în interesul preşedintelui Klaus Iohannis, deoarece lucrează mult mai bine cu liderul partidului, Eugen Tomac, decât cu Dan Barna sau Dacian Cioloş, de la USR-PLUS.

„Este interesul lui Klaus Iohannis ca PMP să intre la guvernare pentru că un scor mare obţinut de USR-PLUS duce la coşmarul CDR-PD. Marea problemă când vrei să guvernezi este ca tu să ai o majoritate mare, 40% şi să fie nişte partide secundare. Cele mai cumplite după alegeri sunt negocierile. S-ar putea ca un partid cu 5%, dacă ai nevoie de el, să obţină mai mult decât ăla cu 30%. Ori PMP este un partid calm, obişnuit, condus de Eugen Tomac, nu de Traian Băsescu, şi atunci Klaus Iohannis ar lucra mult mai bine cu el decât cu Dan Barna, şi mai ales cu Dacian Cioloş, care este spaima vieţii sale”, a explicat publicistul.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ce-mai-lipsea-va-candida-si-elena-basescu/