1.04.2021

Așa ceva ! A dispărut mortul de la Spitalul Floreasca

 


Un pacient mort de COVID-19 în ultima zi a anului 2020, la Spitalul Floreasca, din Capitală, este de negăsit. Când au mers să-l ia rudele luni de la spital, ia-l de unde nu-i.

O rudă a pacientului decedat a sesizat Poliția, prin apel la 112, că a fost anunțat de reprezentanții Spitalului Floreasca despre decesul unei rude internate, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

Medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, la Digi24, că nu exclude să se fi încurcat cadavrele.

„Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile (…). În momentul în care un pacient decedează el primește o brățară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligația, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Oprița.

Ancheta în cazul pacientului a fost preluată, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cercetările au fost declanșate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

În acest caz urmează să se stabilească situația concretă a trupului neînsuflețit.

sursa:https://www.cotidianul.ro/asa-ceva-a-disparut-mortul-de-la-spitalul-floreasca/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu