1.08.2021

Cumpănașu – o matrioșcă periculoasă

 


Personajul sinistru de la Coaliția pentru Modernizarea României a fost detonat pentru ca presa și concetățenii cu spirit critic să întoarcă fața spre altceva. Dacă rămîneau concentrați pe subiectul vaccinării anti-Covid 19, ar fi ieșit în evidență dezorganizarea cumplită, total amatoare, păstorită de căprarul de la Sibiu. Așa, a fost detonat Alex Cumpănașu! Şi peste el, au năvălit repede valurile scandalului din Congresul american. Acolo, mulțimea a năvălit în așa zis-ul templu al democrației, iar la noi, sătui de adevăr, televiziunile au părăsit vaccinarea - un subiect care încinge toată țara - și s-au aruncat pe Alexandru Cumpănașu. Capul lui Moțoc era necesar și capul lui Moțoc a fost dat pentru scoaterea lui Klaus Iohannis din înjurăturile populației.

Zisul Alex Cumpănașu este președintele reales în 2020 (pentru încă 4 ani) al unei ”Coaliții Naționale pentru Modernizarea României”. Găsiți în Cotidianul.ro comunicatul CNMR, cu turma de vicepreședinti aleși la congresul din 2020. Este șocant să citești alături de Cumpănașu tot soiul de nume cu reznonanță din cultură, politică, armată, economie, diplomație, medicină etc. Unii pensionari, altii activi. Unii de-a dreptul respectabili, alții cîrpiți de soartă după eșecuri repetate.

CNMR a adunat un mănunchi de oameni dispuși să își pună numele la bătaie pentru o cauză nobilă, dar să nu facă mai nimic pentru ea. Mi se pare mult prea suspectă nașterea acestei Coaliții. Şi anvergura ei, la fel. La un moment dat, CNMR selecta invitați pentru un work shop la Costinești și zeci de tineri se zbăteau să obțină o invitație. CNMR părea o anticameră a politicii, un spațiu civic de manifestare a unor personalități preocupate de modernizarea țării noastre.

Părea, dar n-a fost niciodată ceea ce zice numele ei. Şi nici nu va fi. Este vorba de o mare farsă civică jucată de oamenii din serviciile secrete românești.

Am mai scris de cîtea ori despre acest dubios personaj numit Cumpănașu. Duhnea de la o poștă a fals și agățat. Drumul său a început de la Ministerul de Interne, de pe vremea cînd titular la ”milițieni” era cultul în fălci și limbi străine, azi europarlamentarul Vasile Blaga.

De la Minsterul de Interne, Alexandru Cumpănașu a primit un spațiu de un etaj și bani cît zece asociații neguvernamentale. Din banii cheltuiți de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de Cumpănașu, se puteau finanța cheltuielile unui spital de dimensiuni medii.

Mai apoi, cu CNMR, Cumpănașu a devenit partener sau parte din organisme consultative pentru guvern sau ministere, inclusiv pentru fonduri europene. Cum? Toți cei care l-au susținut erau orbi? Atîția oameni n-au văzut cu cine au de-a face? N-au realizat că individul sună a gol și ei sunt cooptați într-o organizație de modernizare a țării? N-au observat că CNMR nu există și este condusă de unul care scapă caii și căruța în bălării de cîte ori trebuie să facă o cotitură? Cîți s-au prins și au demisionat pînă la izbucnirea scandalului din aceste zile? Cine vrea să parcurgă în amănunt toată cariera sinuoasă a birjarului de la CNMR n-are decît să-i tasteze pe Google numele și titulaturile celor două asociații pe care le-am menționat și se lămurește. Realizează imediat proporțiile contrafacerii, ale gonflării. Miroase imediat a operațiune de servicii.

Dacă sfertodoctul acesta ar fi fost o tipografie de bani, tot n-ar fi putut produce atîtea fonduri cîte a cheltuit. Prost a fost nu el că le-a luat. De condamnat și de tras la răspundere sunt cei care i-au dat, chiar dacă se numesc ministere, guvern sau SNSPA (cuib de rezerviști!)

Existența lui Alex Cumpănașu este un caz școală a modului în care serviciile secrete confecționează personaje și instituții inutile, bune la tocat bani, la diversiuni și la tot soiul de operațiuni dirijate și dubioase. Cum au ajuns asociațiile lui Cumpănașu de la Interne la servciiile secrete, e greu de spus. Nici Florian Coldea nu cred să-și mai aducă aminte, nu pentru c-ar fi vorba de un fapt minor, ci pentru că gonflarea lui Cumpănașu intră la etc-ul operațiuilor aberante derulate în regimul Băsescu-Maior-Coldea.

Alexandru Cumpănașu ar putea candida cu șanse serioase la titlul de mare șarlatan al tranziției. A făcut de toate și a dus de nas cele mai felurite categorii profesionale și umane. S-a umflat periculos de mult, a scăpat și hățurile, iar acum din favorit al bieților s-a transformat în ținta acestora.

Şi, dacă tot trebuie să scape de el, de ce nu l-ar folosi pe post de poveste care să acopere situația dezastruoasă din vaccinarea populației?

Adică să acopere bîlbele unei operațiuni în fruntea căreia Klaus Iohannis se instalase țanțoș ca un gînsac. Credea că se alege cu glorie și admirație și s-a trezit numai cu fluierături și înjurături !

sursa:https://www.cotidianul.ro/cumpanasu-o-matriosca-periculoasa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu