1.11.2021

Imagini revoltătoare în spital

 


Medicul de gardă de la Spitalul Orășenesc din Corabia a fost amendat cu 6000 de lei, iar asistenta medicală cu 3000 de lei, după ce în media au apărut imagini cu un bătrân căzut pe holul spitalului, fără a primi ajutor, anunță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății”, transmite pe Facebook Vlad Voiculescu.

El precizează și măsurile luate de echipa de control.

„Au fost decise următoarele măsuri:
1. Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
3. Avertisment pentru unitatea sanitară;
4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;
5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul”, menționează ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a decis trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia. Decizia vine după ce în media au apărut imagini cu un bătrân căzut pe holul spitalului, fără a primi ajutor.

„Am urmărit și eu imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare online de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislația în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătății.

sursa:https://www.cotidianul.ro/imagini-revoltatoare-in-spital/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu