1.11.2021

Donald Trump precizează că: „va rămâne președinte al SUA pe termen nedefinit până ce toți dușmanii SUA vor fi arestați

 


O postare ciudata a lui Trump numai pe site-ul Parler. 

Încă președinte al Statelor Unite, Donald Trump a declarat că a invocat Legea Insurecției după revolta condusă de făcătorii de legi republicani și democrați, FBI, CIA etc, care sperau că vor submina SUA și Constituția sa. În mesajul care poate fi pus sub semnul întrebării, Trump mai precizează că „va rămâne președinte al SUA pe termen nedefinit până ce toți dușmanii SUA vor fi arestați.
„Am invocat legea insurecției din 1807, pentru a răspunde rebeliunii trădătoare condusă de făcătorii de legi republicani și democrati, FBI, ministerul (departamentul) justiției, CIA și alții pentru a submina, coroda și destramă America și constituția ei. Aceste entități reprezintă o amenințare directă la adresa siguranței naționale. Voi rămâne președinte pe termen nelimitat până când toți dușmanii interni vor fi arestați“ este mesajul lui Trump.
Camera Reprezentanților a introdus, luni, oficial, rezoluția pe baza căreia ar urma să fie destituit președintele Donald Trump. Acesta este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul său în evenimentele de la Capitoliu de săptămâna trecută, transmite CNN. Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru revolta din 6 ianuarie.  Congresul poate, în urma unei investigaţii, să acuze un oficial al puterii executive de „infracţiuni şi delicte grave” şi apoi să îl demită în urma unui proces politic, prevede Constituția americană.
Legea insurecției
Legea insurecției a avut foarte puține modificări de când a fost adoptată la 3 martie 1807. Actul permite desfășurarea federală a forței militare în state pentru a suprima insurecțiile și a aplica legea federală în trei circumstanțe. Aceste circumstanțe sunt clar definite de legislație.
Ajutorul federal acordat guvernelor de stat este prima circumstanță care permite intervenția militară federală pentru a suprima o insurecție într-un stat, la cererea guvernatorului sau a legislativului respectiv.
Spre exemplu, în timpul revoltelor din 1992, din Los Angeles, George H.W. Bush a desfășurat trupe federale la cererea guvernatorului din California pentru a înăbuși răscoalele civile.
O altă secțiune a actului, intitulată „Utilizarea miliției și a forțelor armate pentru a impune autoritatea federală”,  permite președintelui, din proprie inițiativă, să suprime rebeliunea sau să aplice legile federale. Dacă președintele crede că …
„Obstrucțiile ilegale, combinațiile, asamblările sau rebeliunea împotriva autorității Statelor Unite fac imposibilă aplicarea legilor Statelor Unite în orice state, în cadrul procesului judiciar obișnuit …”
… Atunci forțele armate ale guvernului federal pot fi dislocate în state.
Trump, lăsat fără voce
Twitter a suspendat contul lui Donald Trump invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt. Facebook şi alte platforme au suspendat, de asemenea, profilul lui Donald Trump pe o perioadă nedeterminată.
Parler
Parler este preferată de mulţi susţinători ai preşedintelui Trump, al cărui cont pe Twitter a fost suspendat definitiv vineri, fiind considerată un refugiu pentru persoanele excluse de pe Twitter.

sursa:https://www.cotidianul.ro/o-postare-ciudata-a-lui-trump-numai-pe-siteul-parler/

Un comentariu:

  1. Realitatea este ca legea este abuz si abuzul devine lege.Faptul ca fortele federale etc. detin monopol pe forta si impun,obliga prin violenta supunere asta inseamna ca e dictatura nazista.Revolta este justificata in orice circumstanta cand statul cu toti trantorii impun taxe,biruri sau alte constrangeri in mod abuziv.A ucide in Legitima Aparare pe oricine te abuzeaza Nu e Crima.

    RăspundețiȘtergere