1.06.2021

PSD cere redeschiderea școlilor

 


PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței, pentru că cifrele din ultima perioadă arată o scădere a incidenței infecției SARS-CoV-2, spune deputatul social-democrat Alexandru Rafila.

„Eu înțeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moștenire din partea doamnei Anisie și nu cred că e o surpriză pentru nimeni, dar amânarea deschiderii școlilor nu are nicio justificare”, spune, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila.

Argumentul lui Rafila îl reprezintă scăderea numărului de noi cazuri din ultima perioadă.

„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor. PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie”, conchide Alexandru Rafila.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că în ședința de Guvern de miercuri va fi o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie, deși ar fi putut prelungi până la finalul anului școlar. Acesta spune că a refuzat, pentru vrea să deschidă școlile.

sursa:https://www.cotidianul.ro/psd-cere-redeschiderea-scolilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu