2.10.2021

Chinul lui Halep, cu final fericit !

 


Simona Halep s-a calificat dramatic miercuri în turul al treilea al Australian Open, trecând greu de australianca Ajla Tomljanovic, în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 7-5. Halep a fost condusă cu 5-2 în decisiv, dar a revenit spectaculos și pe fondul unei căderi a adversarei a obținut calificarea.

În primul set, Halep a profitat în primul game de cele două duble greșeli la serviciu ale australiencei și a început cu un break, dublat imediat de un game câștigat pe propriul serviciu (2-0). Tomljanovic a revenit în forță și a câștigat următoarele 4 game-uri, profitând de câteva erori ale româncei (2-4).

Halep a ridicat nivelul jocului, diversificând, astfel încât a egalat (4-4). La 4-5, game-ul de pe serviciul Simonei a fost unul de mare angajament, românca ducând scorul la 40-0. Tomljanovic a revenit și a salvat de 8 ori închiderea game-ului, ca mai apoi să valorifice a 3-a șansă de break și de set (4-6).

Setul secund a debutat cu 4 break-uri (2-2), până când australianca și-a valorificat prima serviciul, urmată imediat de Halep (3-3). Simona a mai luat apoi un break și s-a dus la 5-3, ca mai apoi să își câștige și următorul serviciu și, implicit și setul doi, ducând meciul în joc decisiv (6-4).

Setul trei a debutat cu Tomljanovic în prim plan, luând primul break și apoi câștigându-și serviciul (0-2). Halep o imită, break și serviciu, egalând (2-2). Australianca a pus presiune, i-au reușit patru retururi câștigătoare pe serviciul cu erori al lui Halep și a realizat break-ul la zero, pentru 2-4. Halep nu a mai reușit să revină cu break și Tomljanovic s-a distanțat la 2-5.

Sub presiune, Simona și-a valorificat apoi serviciul, unul sensibil mai eficient (3-5). În game-ul în care Tomljanovic a servit pentru meci, a fost rândul lui Halep să intre mai bine în returi și să facă un break important pentru 4-5 și apoi, cu emoții, să egaleze 5-5.

În setul 11, Simona a avut două ocazii să își adjudece breakul, la 30-40, însă Tomljanovic s-a apărat senzațional și a egalat 40-40.

Tomljanovic a mai salvat două mingi de break, dar Halep a reușit din a patra încercare să câștige al patrulea game consecutiv și să se aducă în situația de a servi pentru câștigarea meciului.

Ultimul game a fost unul aproape formal pentru Simona, câștigat la 15. Reprezentanta României a trecut în cele din urmă cu destul de mari emoții de o adversară care a dominat-o în unele momente, Halep reușind totuși să se concentreze în momentele cheie și să câștige un meci mai greu decât îl anticipase.

Jucătoarea australiană în vârstă de 27 ani ocupă locul 72 în clasamentul WTA. Ea este de fapt australiancă naturalizată, locul ei de naștere fiind Zagreb/Croația.

Rusoiaca Veronika Kudermetova, locul 36 WTA, va fi următoarea adversară a Simonei.

Prima reacție a Simonei după meci

„Știam că va fi greu, că va fi un meci de luptă, dar a fost și mai dificil decât mă așteptam. E bine că pot să zâmbesc acum. Nu am avut gânduri dintre cele mai frumoase, am încercat să nu mă gândesc la scor, dar eram supărată că greșeam. În cele din urmă am reușit să mă concentrez, mi-am dorit foarte mult să câștig”, a declarat Simona Halep.

În ce privește meciul cu viitoarea adversară, Kudermetova, Simona a zis: „Nu cred că am jucat împotriva ei, o să o urmăresc puțin, așa procedez mereu. Dacă sunt 100% cu siguranță voi da totul”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/chinul-lui-halep/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu