2.26.2021

Fosta polițistă Irina Alexe, pensionată la 42 de ani a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne

 


Fosta polițistă Irina Alexe, pensionată la 42 de ani a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, joi, în Monitorul Oficial. Propunerea aparține USR-PLUS.

În 2016, Irina Alexe a fost în centrul unui scandal după ce s-a aflat că s-a pensionat la doar 42 de ani, cu o pensie de 13.000 de lei în acea perioadă. Ea primise gradul de chestor la doar 35 de ani.

Irina Alexe este membră PLUS și a mai fost secretar de stat în MAI în Guvernul Cioloș.

Numirea făcută de către actuala guvernare este criticată dur de Sindicatul Europol, care subliniază că odată trecută campania electorală, nu mai contează etica, moralitatea, principiile pentru partide.

„Cum e să fii la 35 de ani chestor (general) iar la 42 să te pensionezi din poziția de secretar de stat cu aproximativ 13.000 lei pensie militară?

Pensiile militare au fost intens folosite în campania electorală, evident prin denaturarea realității și prezentarea unor excepții care să lase impresia că TOȚI polițiștii/militarii se pot pensiona la 43-45 ani cu pensii de 15.000 lei.

Una dintre aceste excepții este Irina Alexe, de ieri secretar de stat în MAI, care a fost propunerea USR-PLUS, partid al coaliției de guvernare, și care reprezintă exact întruchiparea tuturor exemplelor negative prezentate de politicieni. Stimabila doamnă s-a pensionat în 2016 la 42 de ani profitând de o prevedere reglementată cu dedicație pentru „top managementul” MAI, iar acum, ca secretar de stat va mai adauga vreo 15.000 lei salariul de secretar de stat.

Din cauza acestor personaje care au „fentat” sistemul, pensionarii sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu pensie medie de 4000 lei și cu speranța de viață de 10 ani după pensionare, sunt puși la zid de către societatea civilă care crede că toți suntem precum Irina Alexe.

Acum însă, că a trecut campania electorală, nu mai contează etica, moralitatea, principiile. Singurul obiectiv este ca fiecare partid din coaliția de guvernare să se conecteze la mufa bugetului de stat și la funcțiile din instituțiile publice pentru a putea începe să-și „recompenseze” oamenii pentru afișele frumos lipite și pentru dedicarea cu care au susținut partidul!”, au scris sindicaliștii pe pagina de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/personaj-controversat-la-butoanele-mai-cum-e/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu