2.16.2021

Pacepa a scăpat de Ceaușescu, nu și de COVID

 


Ion Mihai Pacepa a murit de COVID-19, susţine un apropiat al fostului şef al DIE.  Boala a realizat ceea ce asasinii sponsorizaţi de România nu au putut. 

„Fostul şef  al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, Ion Mihai Pacepa ar fi murit la vârsta de 92 de ani, potrivit publicistului Ronald J. Rychlak, un apropiat al fostului general de securitate, relatează theepochtimes.com, citat de Mediafax.

În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut.

Jurist, publicist şi profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Mississippi, Ronald J. Rychlak a scris, alături de Ion Mihai Pacepa, cartea „Dezinformarea”.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe, relatează sursa mentionată. Pacepa a urcat ierarhic în cadrul serviciului de informaţii ajungând şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României. A fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu.

Totuşi, în 1978, acesta a dat o lovitură puternică Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu prin fuga sa în Vest.

sursa:https://www.cotidianul.ro/a-murit-ion-mihai-pacepa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu