3.05.2021

Avocatul Gheorghe Piperea îl taxeaxă pe Klaus Iohannis care a cerut ca ministrul Justiției „să explice public de urgență” cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat

 


Piperea: Unde se oprește respectul față de justiție al lui Klaus Iohannis !

Avocatul Gheorghe Piperea îl taxeaxă pe Klaus Iohannis care a cerut ca ministrul Justiției „să explice public de urgență” cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Piperea amintește și de alte gesturi similare ale președintelui.

„Respectul față de justiție al domnului Președinte al României, Excelența Sa Serenisimă Klaus Werner Iohannis, se oprește acolo unde deciziile justiției nu îi sunt convenabile. Numai cei ce au uitat că l-a „numulțumit” decizia Curții de Apel Pitești de restituire a celei de-a șasea casă, obținută cinstit și fără ghinion din meditații, și a sumei de 360 de mii de euro (chirie nedatorată, încasată de onesta și anti-corupta Raiffeisen Bank), motiv pentru care a ignorat-o senin, pot să se mire că i-a fixat public Ministrului Justiției sarcina de a „explica” de ce magistrații și-au permis să achite toți acuzații din dosarul protestelor din 10 august 2018. Ca să nu mai vorbim de zecile de cazuri în care CCR a fost acuzată de bolșevism și pesedism pentru pronunțarea unor decizii neconforme cu așteptările Excelenței Sale Serenisime.

Evident, principalul îmbrobodit (sau în mod prefăcut mirat) este Ciolacu. Că, de altfel, un lider serios, ne-mermelitor, al opoziției, ar fi declanșat de urgență procedurile de suspendare din funcție în vederea demiterii prin referendum. Dar, cine se așteaptă la curaj și acțiune din partea lui Ciolacu ? Eu nu.

PS La protestul din 10 august 2018 a participat și mai-puțin-excelența sa Vasilică Cîțu, care se poza selfie cu un tricou pe care scria „nu luăm prizonieri”. Și accidentalul premier se oftică pe justiție că a dat achitare. Numai că este vorba de o serie de persoane care, practic, reprezintă Jandarmeria – procesul însuși a fost făcut contra acestei instituții, și nu contra unor persoane anume. Mă întreb cum se simt acum jandarmii, care au fost puși să lupte contra pandemiei (iar majoritatea au făcut-o cu un îngrijorător exces de zel) în locul poliției și al medicilor. Nu mă pot opri să nu reamintesc că, atunci când polițiștii au protestat pentru că _ Cîțu i-a păcălit cu sporurile de salarii, era cât p-aci să iasă cu bătaie între polițiști și jandarmi, adică între „luptătorii” contra pandemiei, care au scos din această luptă peste 550 de mii de amezi, permițându-i lui Cîțu să pună amenzile la categoria venituri bugetare pe 2021 – 2024 …”, a scris Piperea pe Facebook

sursa:https://www.cotidianul.ro/piperea-unde-se-opreste-respectul-fata-de-justitie-al-lui-klaus-iohannis/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu