3.16.2021

Tot mai multe ţări suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca

 


Spania va opri utilizarea vaccinul AstraZeneca COVID-19 timp de cel puţin 15 zile, a informat radio Cadena Ser, citând surse nenumite.

Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, va face declaraţii luni seară, întrucât o listă tot mai mare de ţări încetează să mai administreze vaccinul, pe fondul îngrijorărilor privind efectelor adverse severe, relatează Reuters.

Franţa, Germania şi Italia s-au alăturat luni Danemarcei, Norvegiei, Bulgariei, Islandei şi Thailandei oprind utilizarea vaccinului după rapoarte de cheaguri de sânge la unii pacienţi care au primit vaccinul.

Săptămâna trecută, Darias a declarat că administraţia monitorizează situaţia, dar a detectat doar efecte secundare uşoare, cum ar fi dureri de cap, ameţeli şi probleme intestinale. Cu toate acestea, mai multe regiuni spaniole au decis să înceteze utilizarea vaccinului până când vor fi disponibile mai multe informaţii.

O.M.S. a reiterat luni că nu au fost documentate decese legate de vaccinurile COVID-19.

Franţa suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca până ce Agenţia Europeană a Medicamentului va emite un aviz pozitiv vaccinului.

„La recomandarea ministrului Sănătăţii, împreună cu autorităţile franceze de sănătate, a fost luată decizia de a suspenda, ca măsură de precauţie, vaccinarea cu AstraZeneca”, a declarat Emmanuel Macron, într-o conferinţă de presă.

Germania suspendă utilizarea vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca, spune Ministerul Sănătății, conform DPA.

Suspendarea vine după ce Agenţia Medicamentului a anunţat că trebuie să investigheze cazuri de tromboză.

Ministrul Sănătăţii din Germania a spus că Agenţia Europeană a Medicamentului va decide dacă şi cum noile informaţii vor afecta autorizarea acestui vaccin în UE.

Ministerul Sănătăţii a declarat că decizia a fost luată ca „măsură de precauţie” şi la sfatul autorităţii naţionale de reglementare a vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat investigarea în continuare a cazurilor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/germania-suspenda-utilizarea-vaccinului-astrazeneca/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu