4.09.2021

”MÂNA LUI DUMNEZEU” LA SPITAL

 


NU, NU VĂ FACEȚI ILUZII, NU SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.  LA NOI, MINISTERUL CONTRASĂNĂTĂȚII, TRIMITE  DOAR COASA MORȚII ÎN SPITALE

Asistentele de la un spital din Brazilia care tratează şi pacienți cu COVID-19 au găsit o soluţie inedită pentru mâinile pacienţilor aflaţi la terapie intensivă : au umplut cu apă caldă mănuşi chirurgicale și le-au pus pe mâna acestora. Imaginea a devenit virală.

”Totul pentru o mângâiere, confort şi îngrijire pentru pacient. Nu e suficient să fii profesionist. Trebuie să fim şi empatici”, a scris pe Facebook una dintre asistentele care a avut ideea de a umple mănuşile chirurgicale cu apă caldă pentru a încălzi mâinile pacienţilor intubaţi.

Presa din Brazilia a relatat pe larg despre acest caz, care a devenit simbolic pentru grija de care au nevoie cei aflaţi în suferinţă şi în special cei cu COVID-19.

Ulterior, imaginea a fost distribuită intens pe reţelele sociale, fiind prezentată şi ca a încercare de a simula contactul uman, de care sunt privaţi pacienţii cu COVID aflaţi la terapie intensivă.

Un jurnalist vorbeşte despre această soluţie ca despre ”Mâna lui Dumnezeu”.

”Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie jurnalistul, elogiind personalul medical din linia întâi a luptei cu pandemia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/viral-mana-lui-dumnezeu-la-spital/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu