4.06.2021

SUA şi NATO, în alertă după tensiunile dintre Rusia şi Ucraina

 


Întrebat dacă România ar trebui să se teamă de acest conflict, Bogdan Chirieac a spus că "nu în mod direct" şi a adus aminte şi de alte conflicte armate la graniţele noastre. 

"România a mai avut război chiar la graniţă, e vorba de războaiele din fosta Iugoslavie, din anii '90. Sigur, atunci era preşedinte Emil Constantinescu. Prin sacrificarea celui de-al doilea mandat al său, a deschis calea României spre NATO şi UE. România nu a participat la conflict, NATO a bombardat Iugoslavia, dar România a permis survolarea teritoriului său. 

În cazul de faţă, războiul nu e atât de aproape de noi, e la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Îmi este teamă că va izbucni un conflict deschis, dar nici NATO, nici România nu vor participa direct la acest război. Probabil SUA şi NATO vor ajuta cu partea de inteligence partea ucraineană, poate şi cu armament, dar nu în conflict direct. Ce se mai vehiculează pe ici pe colo, că România ar putea fi atacată sau implicată direct, eu cred că nu se va întâmpla. 

Sigur, nu e confortabil să ştii că se întâmplă asta în Europa, dar cum nu e confortabilă România, nu e confortabilă nici Germania, care are legături economice foarte strânse cu Rusia. Dar de aici şi până la a aştepta inimaginabilul, Doamne fereşte, bombardamente în România, e cale lungă", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

sursa:https://www.dcnews.ro/sua-si-nato-in-alerta-dupa-tensiunile-dintre-rusia-si-ucraina-bogdan-chirieac-nici-nato-nici-romania-nu-vor-participa-direct_812565.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu