4.18.2021

Vlad Voiculescu va fi audiat în trei infracţiuni anchetate de procurori

 


Atât fostul ministru, cât şi consilierul acestuia, dar şi secretarul de stat Andreea Moldovan vor fi chemaţi la audieri în acest caz.

„S-a început urmărirea penală in rem pe trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem înformatic, care ar însemna ca pedeapsă de la 6 luni la 5 ani, dacă fapta s-a săvârşit în scopul obţinerii de date informatice.

A doua infracţiune, transferul neautorizat de date informatice şi aceasta este infracţiunea care ţine de competenţa DIICOT, şi care e gravă ca pedeapsă, de la 1 la 5 ani.

Şi a treia, divulgarea de informaţii secret de serviciu sau publice, adică aceste informatice la care consilierul Ştefan Voinea a avut acces, dat fiind autorizarea care i-a fost dată de fostul secretar de stat, Andreea Moldovan, şi cu acceptul ministrului Vlad Voiculescu”, a dezvăluit jurnalistul Adina Anghelescu, sâmbătă seara, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS)a venit cu precizări legate de raportarea deceselor de COVID, după afirmațiile lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, care au creat revoltă în spațiul public.

Conform STS, cele două aplicații informatice au fost dezvoltate și puse la dispoziția autorităților medicale de către Serviciul de Telecomunicații la cererea și pe baza cerințelor operaționale formulate de acestea.

Corona Forms este aplicația care centralizează cu acuratețe maximă evidența testelor, a persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a deceselor survenite în urma COVID-19. Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate, a subliniat STS într-un comunicat de presă.

„Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora”, se arată în comunicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu