5.18.2021

Râsu’-plânsu’ : Poftea și la a patra doză de vaccin

 


Anchete peste anchete în cazul bărbatului care s-a vaccinat a treia oară cu Pfizer.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce bărbatul de 49 de ani s-a prezentat la un centru de vaccinare din Dorohoi şi a făcut a treia doză de Pfizer.

Bărbatul le-ar fi spus celor de la centru că nu are rapelul făcut.

Poliţiştii din Botoşani au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

Și DSP Botoșani a declanșat o anchetă în acest caz.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a spus că în acest caz a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor și cine se face răspunzător de această situație.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu personalul din centrul de vaccinare din zona pietonală din Dorohoi, unde se desfășura un maraton al vaccinării, pacientul s-a prezentat cu buletinul pentru vaccinare, făcând declarația pe proprie răspundere în care a spus că nu a mai primit vaccin. Era extrem de aglomerat, erau buletinele în zona de registratură, posibil ca aici să fie scăparea, o să vedem la finalul anchetei, drept pentru care pacientul s-a îndreptat către zona unde se făcea vaccinul”, a declarat Monica Adăscăliței presei.

Conform acesteia, după ce i s-a administrat doza de avccin, bărbatul a anunțat că el de fapt primise a treia doză.

„În același timp venise și colega din zona de registratură să confirme că după ce s-au introdus datele pacientului în platformă a apărut această situație”, a mai spus șeful DSP Botoșani.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că persoana din Botoşani care a primit a treia doză de vaccin intenţiona să primească şi a patra doză. Gheorghiţă a explicat că acest lucru a fost posibil în condiţiile în care, din cauza adresabilităţii ridicate, cartea de identitate a persoanei nu a fost verificată în sistem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu