5.18.2021

Revoluția irezistibilă : Scopul marxismului de a distruge armata americană

 


În urmă cu mai bine de un an, profesorul de drept Tim Bakken, de la Academia West Point a publicat un volum despre ”necinstea, orgoliul și neputința din armata SUA”. Se pot ridica ofițerii americani la înățimea așteptarilor? Da, însă doar dacă învățămantul superior militar se va schimba, dacă societatea civilă se va impune în fața unui complex militaro-industrial care crește exponențial reproducându-se endogam, prin clientelism, favoritism și corupție, la adăpostul statutului de cvasireilgie dobândit de o Armată a SUA care nu a câștigat niciun război în ultimii 75 de ani. Aceasta este de părerea profesorului Tim Bakken.

Recent, într-o scrisoare deschisă, mai mulți generali și amirali în retragere americani au atras atenția asupra agendei marxiste a guvernului SUA și asupra unei lupte pentru supraviețuirea Republicii.

Și mai recent, un locotenent-colonel din Forțele Spațiale Americane a fost demis de la comanda unei unități, după ce a și-a promovat public o carte în care arată că armata SUA este influențată de agenda neomarxistă, care alterează acum cultura și politica militară.

”Generalul Stephen Whiting, șeful Comandamentului Operațiunilor Spațiale, l-a eliberat pe locotenet-colonelul Matthew Lohmeier de la comanda bazei aeriene Buckley din Colorado, pe 14 mai, din cauza pierderii încrederii în capacitatea sa de a conduce”, arata Comandamentul Forțelor Spațiale, într-un comunicat publicat de Washington Examiner. ”Decizia s-a bazat pe comentariile publice făcute de lt.col. Lohmeier într-un podcast recent. Generalul Whiting a inițiat o investigație pentru a stabili dacă aceste comentarii fac parte din categoria activităților politice interzise”.

Cartea publicată de Lohmeier se numește ”Revoluția irezistibilă: Scopul marxismului de a învinge și distruge armata americană”. Cartea analizează ”impactul agendei neomarxiste” și modul în care mișcarea Black Lives Matter, antirasismul, corectitudinea politică și postmodernismul” afectează securitatea națională a SUA.

Lohmeier a spus că și-a informat superiorii despre intenția de a publica această carte, însă volumul nu a fost analizat înainte de publicare. Regulamentele militare nu permit implicarea cadrelor militare în ”activități politice partizane”. Militarilor li se permite însă să-și exprime opiniile personale despre candidați și alte aspecte politice, atât timp cat nu poartă uniforma”.

Lohmeier este absolvent al Academiei Forțelor Aeriene și doctor în strategie militară. ”Nu am avut intenția de a mă implica în politica partizană. Am scris o carte despre o anume ideologie (marxismul), în speranța că Departamentul Apărării va redeveni nepartizan în viitor, așa cum a fost de-a lungul istoriei”, a spus Lohmeier.

El l-a criticat pe actualul șef al Pentagonului, generalul Lloyd Austin, pentru că promovează o agendă a diversității și incluziunii. ”Nu-l demonizez, însă vreau să le spun limpede lui și tuturor militarilor că această agendă ne va dezbina. Nu ne va uni”, a spus Lohmeier, după ce șeful Pentagonului a ordonat 60 de zile de rezistență împotriva extremismului, pentru a stabili cum poate fi scăpată armata de acest flagel. Totul s-a întâmplat după protestele ce au dus la ocuparea Capitoliului, pe 6 ianuarie.

Lohmeier spune că, în calitate de comandant de bază aeriană, a primit o cărticică de 70 de pagini care conținea liniile directoare ale cursurilor împotriva extremismului. Totul începea cu o relatare despre evenimentele de la Capitoliu, cu exemple despre ”naționaliștii albi care au fost prinși în ultimul deceniu și au fost dați afară din armată și cu exemple de teroriști islamiști”.

”Cursurile despre diversitate și incluziune pe care le urmăm în armată își au originea în teoria critica a raselor, care își are la rândul ei originea în marxism”, a spus Lohmeier, care a mai criticat și faptul că Pentagonul a spus că sunt prea mulți piloți albi în forțele aeriene.

”Dacă ești conservator și vrei să-ți exprimi opiniile, esti pus într-un grup de oameni din Armata SUA etichetați drept extremiști. Dacă esti stângist, atunci este OK să fii activist online, chiar dacă ești militar, și nimeni nu te va trage la răspundere”, spune Lohmeier.

”Presa de mainstream, social media, sistemul public de educație (inclusiv universitățile), la fel ca și agențiile federale, au devenit vehicule ale unor școli de gândire care își au originea în ideologia marxistă – o ideologie orientată spre distrugerea istoriei americane, a tradiției occidentale, în special a valorilor iudeo-creștine, a patriotismului și conservatorismului. Agenda sinistră și întunecată a marxismului a dus țara spre un război civil rece. Problema a devenit sistemică, ceea ce este o tragedie, câtă vreme țara noastra a plătit cu sange pentru învingerea ideologiei marxist-comuniste, în secolul 20”, se arată în prezentarea cărții lui Lohmeier, pe site-ul Amazon. ”Formatorii de opinie rămân perplecși în fața deciziilor politice luate în țară, însă ceea ce ar părea pași greșiți nu este decât un vechi complot împotriva Americii, pus la cale cu răbdare de cei care vor să dea jos guvernul SUA și să-l înlocuiască cu o dictatură comunistă. Din nefericire, mulți dintre cei care promovează această agendă o fac fără să știe”.

După ce Lohmeier a fost demis de la comanda bazei aeriene din Colorado, cartea sa a ajuns pe prima poziție în topul cărților cel mai bine vândute pe Amazon la secțiunile Politică Militară și Comunism&Socialism.

”Nu cred că sunt partizan. Să expui sau să ataci teoria critică a raselor sau marxismul nu înseamnă partizanat politic”, a spus Lohmeier, invitat la FoxNews. El a spus că, atunci când era comandant al bazei aeriene, subordonații săi au primit comunicări despre lupta împotriva extremismului, toate bazate pe ideea că ”țara este rea, că a fost fondată în 1619, nu în 1776, și că albii sunt răi prin definiție”. ”M-am opus acestor idei scriind cartea”, a spus Lohmeier.

Locotenent-colonelul Lohmeier a spus că a primit mii de mesaje de susținere din partea militarilor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus: ”Din nefericire, sunt militari activi care au asemenea vederi radicale. Nu știm cât de răspândit și de profund este acest fenomen”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu