6.28.2021

Cum a făcut Clotilde Armand Bucureștiul de râs în toată Europa

 


Bucureștiul a ajuns de râsul lumii. Priveliștea jucătorilor din Naționala Franței de la hotelul de lux : gunoaie, șobolani, oameni fără adăpost. "Nu prea își merită renumele de Micul Paris", au spus jurnaliștii francezi. În tot acest timp, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pare că își vede liniștită de viață, fără să acorde o importanță prea mare acestor probleme.

Gunoaiele aflate pe străzile Bucureștiului au atras numeroase critici din partea jurnaliștilor și jucătorilor francezi veniți în țara noastră pentru a vedea meciul Franța – Elveția, din cadrul EURO 2021. Cei mai mulți au spus că Bucureștiul nu prea își merită renumele de „Micul Paris”.

România este gazda celui de-al patrulea meci din cadrul EURO 2021, dintre Franța și Elveția, care va avea loc în această seară de la ora 22, pe Arena Națională. Jucătorii au fost întâmpinați de străzi invadate de gunoaie, de oameni fără adăpost refugiați în parcurile centrale și, nu în ultimul rând, de șobolani.

Adrian Viegheciu, consilier din partea PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a postat un clip video pe rețelele sociale în care arată exact care e priveliștea jucătorilor din echipa Franței. Sportivii sunt cazați la Athénée Palace Hilton, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din centrul Bucureștiului, vizavi de Ateneul Român, dar în momentul în care ies din clădirea de cinci stele pășesc pe tărâmul gunoaielor de care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu pare să fie prea deranjată.

„Astăzi am văzut multă supărare pe Facebook și prin presă din cauza unor declarații ce aparțin jurnaliștilor și jucătorilor francezi cu privire la orașul nostru. Au spus, unii mai elegant, alții mai puțin, că București nu prea își mai merită renumele de „Micul Paris” și că mai are de lucru până acolo.

Înainte să le taxăm aroganța (care a existat dintotdeauna în ceea ce-i privește), aș vrea să vizionați clipul de mai jos. Așa a întâmpinat Capitala noastră cea mai valoroasă națională de fotbal a lumii. Asta au văzut pe geam superstarurile mondiale Mbappe, Pogba, Griezmann, Kante ori Benzema și toată presa lumii venită la București pentru meciul de luni din optimile Euro 2020.

Spuneți voi dacă este normal așa ceva și dacă Nicușor Dan și Clotilde Armand mai au vreo urmă de demnitate, că eu nu mai am putere. Pentru a mia oară o spun, dar chiar este rușinos modul în care acest oraș este condus. Așa că înainte să-i acuzăm pe francezii lor că sunt aroganți, ar trebui mai întâi să-i tragem la răspundere pe ai noștri că sunt incompetenți și delăsători”, a scris Adrian Vigheciu pe Facebook, în descrierea unui clip video absolut șocant.

Ce au scris jurnaliștii de la „L’Equipe“ despre Bucureşti?

*Bucureşti eurosceptic – Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro

*Aici e un mic Paris. Totuşi, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident. Bucureştiul e un oraş eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găseşti puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile şic ale parcului Herăstrău şi aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri.

*Euro? Doar panourile albastre demonstrează existenţa competiţiei. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescenţă. Steagurile naţionale flutură peste tot. Şi, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben şi roşu, se întăreşte.

*Bucureştiul respiră, oficial. După două luni de izolare strictă, în iarnă, măsurile au fost ridicate. Fără mască, afară. Restaurantele şi cluburile de noapte s-au deschis de săptămâni.

Naţionala Franţei, reacţie după ce presa franceză a ironizat Bucureştiul: „Aici e mai bine decât la Budapesta“

Simţind că echipa sa riscă să fie fluierată şi huiduită, diseară, pe „Arena Naţională“, selecţionerul Didier Deschamps a încercat să repare ce au stricat conaţionalii săi prin articolele lor din ultimele zile.

„Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că e foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri. Din păcate, n-am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe, aşa cum ne-am fi dorit.

Stadionul pe care ne-am antrenat ieri (n.r. – Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic.

Chiar pot spune că pentru noi a fost mai bine aici decât la Budapesta, dacă vorbim despre condiţiile meteo şi despre temperatura. Chiar dacă sunt temperaturi ridicate şi aici, nu e, totuşi, la fel de cald ca la Budapesta. Dar revin şi spun că nu pot să mă plâng absolut deloc de condiţiile de la hotel”, a declarat selecționerul Didier Deschamps.

Clotilde Armand ridică din umeri, la mai bine de o lună de când a început scandalul gunoaielor

Scandalul gunoaielor din Capitală pare că e departe de a se termina, la mai bine de o lună de când a stârnit revoltă printre locuitorii țării.

În urmă cu o săptămână și jumătate, Garda de Mediu a confirmat că a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 160.000 de lei din cauza gunoaielor. Garda de Mediu a amendat şi operatorul de salubritate din sectorul 1 cu suma de 70.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu.

Cu toate acestea, soluțiile din partea primarul Sectorului 1 întârzie să apară. În timp ce toată lumea se plânge de situația din centrul orașului, Clotilde Armand e de părere că „suntem pe drumul cel bun”.

„Sper să audă acum toți colegii liberali care au ales să mă denigreze și n-au înțeles problema de fond în această criză. Dragi colegi liberali din Sectorul 1, facem administrație și nu politică. Trebuie să reușim să reconstruim acest sector distrus de cei din urma noastră. Știu că este dificil și multe firme de partid care erau abonate până acum la banii publici fac presiuni. Însă interesul comunității este deasupra politicului și doar el trebuie să ne guverneze”, a spus Clotilde Armand acum câteva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu