7.19.2021

45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii - BRAVO, NADIA COMĂNECI !

 


Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial, obţinând primul 10 din istoria gimnasticii.

Pentru a marca momentul, Nadia Comăneci s-a îmbrăcat într-un costum similar cu cel pe care l-a purtat la Montreal și a făcut un salt în parcare. Pe fundal era o mașină specială, care amintea de momentul istoric de acum 45 de ani. Este o camionetă ediție limitată, făcută special pentru Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. Nadia Comăneci a scris că a primit mașina rară de la soțul ei, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la primul 10.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu