7.08.2021

Vârstnic condamnat după ce a susținut că vărul lui a căzut într-un cuțit

 


Un vârstnic din Iași a fost condamnat pentru că și-a înjunghiat un văr. El a susținut însă că victima a căzut în cuțit. 

Un ieșean de aproape 70 de ani a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un văr. 

De asemenea, Dumitru R. a fost obligat de magistrați și la plata a 3.000 de euro ca daune morale față de vărul său și a aproximativ 12.000 lei către Spitalul Orăşenesc Hârlău, Serviciul de Ambulanţă Judeţean și Spitalul "Sf. Spiridon", ca daune materiale.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel.

Cuțitul cu care l-a înjunghiat pe văr a fost confiscat, dar pantalonii de trening purtați în seara respectivă și luați pentru prelevarea de probe i-au fost returnați. 

Cum s-a întâmplat totul 

În urmă cu doi ani, pe 6 octombrie, Dumitru R. a ieșit pe uliță, în Zbereni, comuna Cotnari, și și-a lovit vărul cu un cuțit în zona toraco-abdominală.

Viața victimei a fost pusă în pericol, lama cuţitului atingându-i splina şi pancreasul.

Totuși, vârstnicul a susținut că vărul său a căzut în cuțit, el neavând intenţia de a-l lovi. Bărbatul și-a menținut afirmațiile și în fața judecătorilor. 

În urma unei expertize, a fost stabilită cu exactitate derularea faptelor. Vârstnicul ar fi putut beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, dacă ar fi recunoscut cele întâmplate, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu