8.04.2021

Vaccinul nu oprește, ci accelerează pandemia

 


Pe măsură ce autoritățile sanitare și politice din lumea întreagă măresc presiunea asupra cetățenilor pentru a se vaccina, un paradox științific devine tot mai evident: vaccinul nu oprește, ci accelerează pandemia.

Un studiu recent dat publicității de King's College din Londra, care a folosit aplicația Zoe COVID pentru a monitoriza ratele de infectare și vaccinare COVID-19 arată că, la 15 iulie 2021, se înregistra o medie zilnică de 15.537 de noi cazuri simptomatice printre cei vaccinați cu o doză sau cu două, în Marea Britanie, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de săptămâna precedentă, cu o medie zilnică de 11.084.

Studiul Zoe COVID, condus de epidemiologul Tim Spector, doctor în medicină la  King's College, a estimat că, la aceeași dată, exista o medie zilnică de 17.581 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 la persoanele nevaccinate, cu 22% mai puține decât cu o săptămână în urmă, când se înregistraseră 22.638.

Un comunicat de presă dat publicității de autorii studiului și citat de o analiză realizată de The Vaccine Reaction, afirmă:

„Pe fondul creșterii continue a cazurilor în grupul celor vaccinați, numărul de cazuri noi în rândurile populației vaccinate îl va depăși pe cel din rândurile populației nevaccinate în zilele următoare.”

Pe 17 iulie, secretarul britanic pentru Sănătate, Sajid Javid, a anunțat că a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 deși se vaccinase cu două doze AstraZeneca, pe 17 martie și pe 16 mai.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Javid a scris:

„În această dimineață am fost testat pozitiv la COVID. Aștept rezultatul testului PCR, însă, din fericire, mi-am făcut injecțiile iar simptomele sunt ușoare.”

La o populație de peste 66 de milioane de locuitori, două treimi dintre adulții din Marea Britanie au fost vaccinați împotriva COVID, ceea ce reprezintă un total de 82.592.996 de doze de vaccin administrate până pe 20 iulie.

Unui număr de 46.349.709 britanici le-a fost administrată prima doză, iar 36.243.287 au fost inoculați și cu a doua doză.

Marea Britanie nu vaccinează copiii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu