11.19.2021

RAED ARAFAT, despre vaccinarea obligatorie anti-COVID şi carantinarea nevaccinaţilor ca în Austria

 


Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat vineri că vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 şi carantinarea persoanelor nevaccinate sunt "măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări acolo unde este o creştere a numărului cazurilor", însă în România nu există o "astfel de abordare" în acest moment.

„În acest moment, la nivel CNSU, la nivelul Comitetelor, nu există o astfel de abordare în România. Sunt într-adevăr Austria şi alte ţări care discută despre partea de obligativitate şi sunt unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări acolo unde este o creştere a numărului cazurilor.

Noi, măsurile pe care le-am implementat, şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi datorită acestor măsuri şi că poate şi populaţia a devenit mai atentă când a văzut impactul. Trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. S-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

La acest moment, nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU, în cadrul unei conferinţe de presă.

https://www.romaniatv.net/raed-afarat-despre-vaccinarea-obligatorie-anti-covid-si-carantinarea-nevaccinatilor-ca-in-austria-nu-exista-o-astfel-de-abordare-in-romania_5992943.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu