12.18.2021

Tentativă de omor ? Româncă atacată şi stropită cu acid la Roma

 


Coşmar pentru o româncă atacată şi stropită cu acid la Roma. Tânăra îşi amiteşte doar că a fost lovită cu putere şi apoi a simţit arsura provocată de substanţa toxică.

Femeia a fost transportată de urgenţă la spitalul Umberto Primo din Roma. Chiar dacă era stare foarte gravă, medicii au reuşit să îi salveze viaţa. Ea s-a ales însă cu răni pe braţe şi la cap.

În stare de şoc, românca nu îşi poate aminti cu exactitate cum s-a întâmplat grozăvia, ceea ce îngreunează cercetările carabinierilor, scrie La Republica. Ea crede că un bărbat sau chiar mai mulţi au lovit-o şi apoi a simţit că e stropită cu un lichid despre care crede ea c-ar fi acid.

Deocamdată, anchetatorii italieni nu au putut stabili cu ce a fost atacată femeia de origine română. Marea problemă a investigatorilor este că în zona de la periferia Romei, în care a avut loc atacul, nu există camere de supraveghere. Deocamdată, este luată în calcul inclusiv varianta unei răzbunări şi a unui atac ce ar avea tentă xenofobă.

Atacul asupra româncei ar fi fost unul planificat, în condiţiile în care a avut loc la primele ore ale dimineţii, când nu era multă lume pe stradă, afirmă procurorii italieni.

Poliţiştii audiază cunoscuţii victimei pentru a stabili dacă românca a fost anterior ameninţată sau urmărită.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală gravă, dar procurorii italieni ar putea schimba încadrarea juridică a faptei în tentativă la omor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu