12.23.2021

Victor Ciutacu : „Politic vorbind, George Simion se mișcă beton”

 


Jurnalistul Victor Ciutacu susține că George Simion, copreședintele AUR, este în aceste momente singurul care face politică de opoziție.

Victor Ciutacu a comentat pe Facebook protestul anti-Covid de la parlament. „De protest se știa, public, de două săptămâni. Inclusiv aseară, la Punctul culminant, Simion a anunțat că AUR aduce 2.000 de oameni din teritoriu. Într-un asemenea context, cei doi diplomați, japonezul și americanul, beneficiari de dispozitive proprii de securitate și păziți suplimentar de SPP, nu aveau ce căuta la Parlament.

Politic vorbind, Simion se mișcă beton. E singurul ca face politică de opoziție de manual. Bate țara, se duce acolo unde nu ajung gulerele albe, irită autoritatea, instigă lumea nemulțumită. Are putere de mobilizare, are portocale să iasă printre protestatari ca Moise prin marea cea mare, știe să (se) joace cu jandarmii.

Dar marea lui provocare e să nu scape hățurile. Iar băieții cu ochi albaștri care stau pasiv și sprijină informal un nou episod de parlament asediat (pe modelul Capitoliului) să nu reușească să compromită o mișcare politică și un lider deveniți incontrolabili”, a spus Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Sute de oameni au protestat marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi. Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează. Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu