2.25.2022

PUTIN este gata să trimită la Minsk o delegație pentru negocieri cu Ucraina

 


Rusia este gata să trimită o delegație la Minsk, pentru negocieri cu Ucraina, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

“Așa cum este cunoscut, astăzi președintele Ucrainei Zelenski a anunțat disponibilitatea de a discuta statutul de neutralitate al Ucrainei. Din start, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că scopul operațiunii este de a ajuta RPL și RPD, inclusiv pe calea demilitarizării și denazificării Ucrainei. Iar asta, de fapt, este o componentă integrantă a statutului de neutralitate”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, din delegația respectivă vor face parte reprezentanți ai ministerelor de Externe și Apărării, dar și ai administrației prezidențiale.

Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.

Ministerul Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri cu rachete, cu bombe de avioane sau de artilerie asupra orașelor ucrainene: infrastructura militară este dezactivată de arme de înaltă precizie și că nimic nu amenință populația civilă.

https://ro.sputnik.md/20220225/putin-este-gata-sa-trimita-in-minsk-o-delegatie-pentru-negocieri-cu-ucraina-49336691.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu