2.25.2022

Sute de militari ruși au fost paraşutaţi în suburbiile Kievului, blocând orașul din partea de vest

 


Forțele Armate Ruse au efectuat o operațiune de aterizare cu succes în apropierea aerodromului Gostomel din suburbiile Kievului, a transmis Ministerului Apărării de la Moscova.

În timpul unei operațiuni speciale în Ucraina, parașutiștii ruși au blocat Kievul din partea de vest, a declarat generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia. „În prezent, principalele forțe ale trupelor aeropurtate și-au unit forțele cu unitățile de aterizare ruse pe aerodromul Gostomel, blocând orașul Kiev dinspre vest”, a spus el, citat de TASS.

În operațiune au fost implicate peste 200 de elicoptere rusești. „Succesul aterizării a fost asigurat de suprimarea întregului sistem de apărare aeriană din zona de aterizare, izolarea completă a zonei de luptă de aer și desfășurarea activă a războiului electronic”, se arată în comunicatul Moscovei. Ministerul Apărării a mai raportat că peste 200 de naționaliști din unitățile speciale ale Ucrainei au fost uciși în timpul capturării aerodromului. Nu există pierderi în rândul armatei ruse.

De asemenea, armata rusă a finalizat blocada de la Cernihov. Konașenkov a asigurat că nu au existat victime în rândul armatei ruse.

https://www.romaniatv.net/rusia-c%d0%benfirma-incercuirea-kievului-si-spune-ca-a-ucis-peste-200-de-luptat%d0%beri-ucraineni-sute-de-militari-au-f%d0%best-parasutati-in-suburbiile-capitalei-ucrainei_6273168.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu