9.10.2022

„Expertul numărul unu” în domeniul sanitar din pandemie a devenit expert și în domeniul nuclear

 


Am avut ocazia să văd o justiție în genunchi, o justiție în genunchi față de așa zișii experți care sunt experți în toate. Observ că acum „expertul numărul unu” în domeniul sanitar (Raed Arafat) a devenit „expert” și în domeniul nuclear. Ne-a spus să nu ne temem că se întâmplă ceva la Zaporojie, pentru că nu se întâmplă nimic. E prea departe de noi.

„Expertul” spune așa: „Nu mă opresc eu din cauza Constituției României!”. Justiția, din nefericire, care pretinde că este independentă, și mă refer la justiția de la cel mai înalt nivel, Î.C.C.J., a făcut în așa fel încât când a fost vorba de a sancționa ilegalitățile din pandemie, să dea niște decizii călduțe sau eventual să acopere greșelile politicului făcute în pandemie. În orice caz, în primă instanță, 23 de Hotărâri de Guvern privind starea de alertă au fost declarate de cinci Curți de Apel ilegale. Nule. S-a întâmplat oare ceva pe temeiul acestor decizii judecătorești? Nu!

Pentru că „stimabilul” despre care vă vorbesc și cei din jurul său au spus ”nu ne oprim noi din cauza Constituției”. Atunci când vorbim de independența justiției noi trebuie să avem în față nu numai independența față de politic. Eu nu cred că în momentul de față mai există o presiune a politicului asupra justiției, pentru că nu mai există politic.

Democrația noastră nu mai este o democrație reprezentativă. Democrația noastră este o democrație nereprezentativă. Presiunea care se pune în momentul de față este presiunea birocraților, presiunea tehnocraților, presiunea comisiilor cu specialiști care nu sunt specialiști în realitate. Sunt jandarmi, tot felul de cercetători, statisticieni…

Toată această construcție este pusă inclusiv la baza ideii că nu avem nevoie de Curtea Constituțională care a dat niște mici dovezi de independență. Nu avem nevoie nici de justiție pentru că lucrurile sunt stabilite deja la nivel de UE, de niște rapoarte MCV care sunt făcute de asemenea de niște așa ziși experți, dar care nu sunt experți în realitate în nimic. Repet, ca să închid.

Problema justiției noastre nu este neapărat o dependență de politică. Problema justiției este această dependență de această tehnocrație greșit înțeleasă. Justiția noastră este dependentă de ong-ocrație cum se mai spune acum în limbajul jurnalistic european. Adică, acea parte a așa zisei societăți civile care de fapt este o societate în civil și care impune toate trendurile posibile, care impune incusiv C.E.D.O. să consacre un drept la moarte care este prioritar dreptului la viață.

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/expertul-numarul-unu-in-domeniul-sanitar-din-pandemie-a-devenit-expert-si-in-domeniul-nuclear

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu