Pentru o plăcintă savuroasă, trebuie să fii atent la aluatul pe care îl pregătești. Există o rețetă cu care nu ai cum să dai greș. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 500 g făină
- 320-350 ml apă călduţă
- 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g untura sau unt sau 50 ml ulei
Cum se prepară
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi.
Ingrediente
- 500 g făină
- 320-350 ml apă călduţă
- 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g untura sau unt sau 50 ml ulei
Cum se prepară
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi.
Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare. Se adăugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Veţi vedea că devine mai fin şi mai elastic.
Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră.
Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră.
Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Se foloseşte la plăcinte de orice fel, coapte în cuptor, la tigaie cu sau fără ulei, pe plită sau se pot face gogoşi sau scovergi.
POFTĂ MARE LA PLĂCINTE !
POFTĂ MARE LA PLĂCINTE !