6.23.2020

Legea de protecție a animalelor sancționează abandonul câinilor cu închisoare de până la 3 ani.

 

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă. A făcut un nou apel către ministrul de Interne, Marcel Vela.

'În perioada stării de urgență, multe persoane au cumpărat câini de rasă sau au adoptat câini comunitari. Unii dintre aceștia s-au folosit de patrupede și au păcălit interdicțiile privind deplasările în afara locuințelor motivând că scot animalele de companie la plimbare.' a spus Marinescu.

Covid-19 și abandonul animalelor de companie

 

'Acum, când starea de urgență, a trecut și încep concediile, există riscul ca numeroși câini să fie abandonați de către persoanele care s-au folosit de ei în pandemie. Îi atenționăm pe aceștia că Legea de protecție a animalelor sancționează abandonul câinilor cu închisoare de până la 3 ani. Îi sfătuim să aibă milă de sufletele patrupedelor care s-au atașat de ei, să nu le pună viața în pericol. Dacă nu îi mai doresc, să îi dea spre adopție sau să îi plaseze într-un adăpost. Din păcate, acest fenomen îngrijorător se întâmplă și în alte state, nu doar la noi. Numărul adopțiilor a crescut în multe țări după izbucnirea pandemiei. Însă, după relaxarea restricțiilor, estimările arată că, în luna martie, de exemplu, în Israel abandonurile câinilor au crescut cu cel puțin 30%.' a menționat senatorul  Marinescu.

Un nou apel către ministrul Vela

'Așteptăm cu nerăbdare ca domnul ministru Marcel Vela să finalizeze procedurile de înființare a Poliției Animalelor pentru a se stopa cruzimile săvârșite împotriva animalelor!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) și inițiator al Legii de protecție a animalelor, pentru DC News.

 VEZI ȘI Marinescu, APEL către Guvern după gestul lui Vela. Ministrul de Interne, mişcare fulger


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu