6.23.2020

Încă un comandament NATO pe teritoriul României.


Ce reacție va avea Rusia ?


Parlamentul României a adoptat joi, 18 iunie 2020, Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti, informează MApN într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, comandamentul va contribui la întărirea posturii de descurajare și apărare a flancului estic al NATO și va conferi coerență lanțului de comandă și control în plan regional.

În ceea ce priveşte organizarea, funcţionarea, încadrarea cu personal şi alte detalii necesare îndeplinirii misiunii MNC-SE, acestea vor fi stabilite prin înţelegeri încheiate de către MApN cu autorităţile militare ale NATO şi statele aliate participante, iar dislocarea Comandamentului la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare ale NATO.

În prezent, pe linie militară, România găzduieşte o Unitate NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională de la Craiova şi Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti.

sursa: https://60m.ro/inca-un-comandament-nato-pe-teritoriul-romaniei-ce-reactie-va-avea-rusia/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu