Nu se adaugă condimentele în mâncare în timpul fierberii, ci numai la sfârşit, când se potriveşte gustul. Smântâna, verdeaţa tăiată sau oul bătut se pun la mâncăruri numai înainte ca ele să fie servite.
Cuişoarele sunt un ingredient folosit la preparatele din carne de porc, pește, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.
Mâncărurile nu se vor reîncălzi direct la foc, ci pe un vas cu aburi. Altfel, se pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele.
În supa de carne puteţi pune o ceapă mare, curăţată, întreagă, în care aţi înfipt câteva cuişoare aromate.
Dacă nu ai un cântar de bucătărie, trebuie să știi că poți echivala cantitățile de ingrediente folosite cu ajutorul lingurii sau al paharului.
- o lingură plină cu făină echivalează cu 20 g
- o lingură plină cu sare echivalează cu 20 g
- o lingură plină cu zahăr echivalează cu 25 g
- o lingură plină cu unt sau grăsime echivalează cu 25 g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu