7.30.2020

30 iulie,2020/ Să nu încălzești niciodată mâncarea direct pe flacăra aragazului ! Cum măsori ingredientele în bucătărie, fără cântar.


Ești obișnuit să-ți încălzești mâncarea pe flacăra aragazului? Ei bine, acest gest comun pare să fie unul greșit. Iată explicația.

Nu se adaugă condimentele în mâncare în timpul fierberii, ci numai la sfârşit, când se potriveşte gustul. Smântâna, verdeaţa tăiată sau oul bătut se pun la mâncăruri numai înainte ca ele să fie servite.

Cuişoarele sunt un ingredient folosit la preparatele din carne de porc, pește, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.

Mâncărurile nu se vor reîncălzi direct la foc, ci pe un vas cu aburi. Altfel, se pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele.

În supa de carne puteţi pune o ceapă mare, curăţată, întreagă, în care aţi înfipt câteva cuişoare aromate.

Dacă nu ai un cântar de bucătărie, trebuie să știi că poți echivala cantitățile de ingrediente folosite cu ajutorul lingurii sau al paharului. 


- un pahar obişnuit de apă umplut cu zahăr echivalează cu 200 g

- o lingură plină cu făină echivalează cu 20 g

- o lingură plină cu sare echivalează cu 20 g

- o lingură plină cu zahăr echivalează cu 25 g

- o lingură plină cu unt sau grăsime echivalează cu 25 g

*Aceste sfaturi au fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu