7.01.2020

Politica de panicare a populației practicată de autorități este dată peste cap.


Din 4.600 de bucureșteni testați, doar 4 au fost depistați cu Coronavirus.

Iată de ce Guvernul Orban se opune cu îndârjire testării în masă a populației: pentru că s-ar da peste cap procentele mari de infectare cu care suntem serviți acum!

În București s-au testat (în paralel cu Ministerul Sănătății) 4.600 de oameni și DOAR 4 persoane au fost depistate cu Covid-19. 

Asta arată că rata de îmbolnăvire la nivelul populației este foarte foarte mică. Practic, vorbim de un procent de 0,09% din populația testată care a fost depistată cu Coronavirus, față de peste 3% în situația prezentată de autorități în ultimele zile.

În acest moment, așa cum am mai arătat pe acest site, autoritățile medicale testează doar grupele de risc din spitale și cămine de bătrâni, contacții bolnavilor și personalul medical, jandarmi etc. care sunt permanent în contact cu potențiali bolnavi. Așa obține procentele mari de infectare.

În același timp, autoritățile medicale nu fac teste în masă pentru a vedea care este realitatea la nivelul întregii populații, și îi împiedică și pe alții să o facă.

Cu toate acestea, primarul capitalei Gabriela Firea (pe care este irelevant dacă o simpatizăm sau nu), a reușit să organizeze testarea a 4.600 de bucureșteni (singura testare din afara categoriilor de risc) și a prezentat rezultatele.

Gabriela Firea„Aș vrea să stiu cum și-a dat domnul ministru (Tătaru – n.m.) seama de această răspândire comunitară, dacă refuză să facă teste de anticorpi, ca sa vedem exact câți români au fost deja infectați și au trecut ușor prin boală?!

Am văzut și eu această imensă gafă (raportarea de sâmbătă – n.r.) și eu spun ca nu este doar atat, ci s-a dorit sa fie speriata populația, dar au revenit cand au vazut reactia promptă. Pana la urma, cetatenii Romaniei trebuie sa stie cu nume si prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel national. In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de Ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive., după cim ne informează ActiveNews.ro

Și iată cum, mizând pe sprijinul presei centrale, pe care Guvernul a „motivat-o” să îi fie alături cu cele 40 de milioane de euro oferite mass-mediei ca sprijin, autoritățile medicale din subordinea Guvernului Orban fac testările cum le convine, ca să dea rău la impresia artistică. Una dintre mize (pe lângă respectarea cu obediență a indicațiilor de la ONU sau alte forțe externe), cred eu, este alegerile din această toamnă. Mai exact, eu cred că se mizează pe faptul că menținerea stării de alertă până la sfârșitul anului, menținerea populației în frica de Coronavirus va reduce simțitor prezența la vot a celor slabi de înger și a oamenilor de la țară, situație în care actuala putere crede că va ieși în câștig.

Indiferent de motive, testele din București arată că suntem conduși de oameni cu  un anumit grad de iresponsabilitate ! Problema e că nu avem cu cine vota nici în toamnă ca să îi înlocuim cu alții mai buni. Toți sunt cam la fel ! Nu vă faceți iluzii !

Daniel Roxin


Un comentariu:

  1. Cat de reală este informația? Este din sursă credibilă? Dacă este reală atunci înseamnă că totul se termină curând.

    RăspundețiȘtergere