7.01.2020

Zeci de angajați ai Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș (DGASPC) dau în judecată Guvernul, pentru daune materiale și morale.



Cele aproximativ 30 de persoane contestă rezultatele testelor pozitive COVID, devenite negative după numai câteva zile. Mai mult, oamenii au făcut și testele serologice, pentru care au primit, de asemenea, rezultatele negative, ceea ce – spun ei –  arată că nu au avut niciodată coronavirus.

În instanță, oamenii vor să demonstreze că nu au fost niciodată infectați cu coronavirus, deși au fost internați și ținuți în saloane cu bolnavi confirmați.

Liderul sindicatului “ACORD”, Lucian Puiu, a declarat, pentru Radio Târgu Mureș: 

Colegii care au trecut prin toată perioada aceea dificilă doresc să acționeze statul în judecată vis-a-vis de modul în care s-a acționat în perioada respectivă. Au fost prima dată testați pozitiv și s-a luat măsura internării și erau asimptomatici dar au fost amestecați cu bolnavi cu simptome. Ce am putut face eu a fost să-i ajut, le-am pus la dispoziție și un avocat iar acum se lucrează la dosar. Se va face o analiză a modului în care au decurs lucrurile în perioada respectivă, mai ales că la 2, 3, 4 zile de la internare, ca urmare a insistențelor noastre, au fost retestați și externați pe bandă rulantă. În plus, s-au făcut niște teste de sânge, serologice, care au fost negative ceea ce înseamnă că nu au avut virusul niciodată.”

Liderul Sindicatului din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș spune că au existat și pierderi salariale în perioada în care au fost internați sau au stat la domiciliu, unii dintre ei primind doar 75% din venituri.

sursa:https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/07/01/procesul-anului-teste-fals-pozitive-coronavirus-la-targu-mures-aflam-curand/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu