8.06.2020

Ani de zile diaspora a demonizat România și fraierii care au ales să rămînă în ea si acum, dintr-o dată, diaspora și-a descoperit profundele rădăcini românești și n-a știut cum să dea mai repede să fugă înapoi în țară.


Sociologul Mirel Palada scrie pe pagina de socializare un text dur despre aspectele care au marcat societatea românească. Acesta consideră că ani de zile diaspora a demonizat România și fraierii care au ales să rămînă în ea si acum, dintr-o dată, diaspora și-a descoperit profundele rădăcini românești și n-a știut cum să dea mai repede să fugă înapoi în țară.

”Sîntem o țară care nu e în stare să gîndească dincolo de următoarea săptămînă. Vă place cum ne doream să facem alegeri anticipate, cînd o lume întreagă ardea? Vă place cum ne-am distrus industria, iar acuma sîntem la mîna altora? Vă place cum ne-am vîndut terenurile agricole? Vă place cum am închis spitalele, că ne-au spus stăpînii că nu sînt eficiente? Vă place cum n-avem rezerve strategice de materiale? Vă place cum nu sîntem pregătiți de criză? Ce vă mai place gîndirea strategică, românii mei elitiști.

Diaspora e foarte morală și necesară, mai ales cînd răspîndește boala în mod iresponsabil. Ani de zile diaspora a demonizat România și fraierii care au ales să rămînă în ea. Acum, dintr-o dată, diaspora și-a descoperit profundele rădăcini românești și n-a știut cum să dea mai repede să fugă înapoi în țară. Să nu uităm să le dăm drepturi extinse de vot. Doar ei salvează țara, nu-i așa? Să nu uitați să #rezistați în continuare, dragii mei diasporezi necesari!

Am demonizat o întreagă felie a societății: bătrînii. O haită întreagă de deontologi i-a demonizat pe toate părțile, întărîtînd tinerii împotriva acestora. Și-au bătut joc de părinții și de bunicii noștri. I-au făcut cu ou și cu oțet.

Le-au aruncat în scîrbă bani pe jos. Și-au dorit să scape naibii odată de ei, că le încurcă fengșuiu, le sufocă viitorul, că votează aiurea și că le consumă resursele și aerul și viața. Iar acuma a dat dintr-o dată pioșenia peste ei și nu mai pot de grija lor. Nu mai știu cum să dea din gură să clameze că vor să le salveze viețile. Vă place cum ne mor bătrînii? Sper să nu vă mai placă, ticăloșilor…”, a scris Palada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu