8.28.2020

Avion cu soldați americani, panică pe aeroportul Băneasa

 


O aeronavă Boeing 767 care făcea o cursă cu regim special a fost implicată într-un incident, vineri, pe Aeroportul Băneasa – „Aurel Vlaicu”.

„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista. Au fost 84 de pasageri evacuaţi în siguranţă. Echipajele de pompieri şi ambulanţa au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenţie. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti).

Este vorba de un avion Boeing 767 Omni Air care venea de la Kabul, Afganistan, şi urma să plece, după alimentare, la Washington, D.C.
În avion se aflau soldați americani ce urmau a fi repatriați, potrivit primelor informații.

„Mai multe avioane care urmau să aterizeze în această după-amiază (vineri – nr.) la Băneasa au fost redirecționate la Otopeni din cauza faptului că pista aeroportului Băneasa este încă indisponibilă din cauza Boeingului 767 Omni Air care a rămas pe aceasta după ce trenul de aterizare principal de pe partea strângă a avionului a cedat la aterizare”, se arată pe site-ul boardingPass.ro.

Conform aceleiași surse, Boeing-ul 767-300ER Omni Air implicat în incidentul aviatic de vineri era încă pe pista aeroportului Băneasa.

„Compania americană Omni Air are la București de câteva săptămâni un Boeing 767-300ER de rezervă, însă acesta nu poate decolaspre SUA deoarece pista este blocată”, a adăugat sursa citată.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-avion-cu-soldati-americani-panica-pe-aeroportul-baneasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu