8.28.2020

Tot mai înfricoșător președintele țării

 


Perspectiva alegerilor dă guvernanților o schimbare de atitudine în ce privește deschiderea anului școlar la pachet cu relatările din industria HORECA. Se vede că nu întâmplator lucrurile au fost lăsate într-o lipsă de deligență administrativă totală. Practic, statul n-a mișcat un deget decât în sensul sancțiunilor care nu pot fi asimilate, în context decât ca un veritabil abuz de putere și rea credință.Declanșarea campaniei electorale îi oferă președintelui prilejul să emită alte și alte sfaturi, în subsidiar încurajând abordări contrare. Este suficient să constați afluența din Secțiile de votare, densitatea pe unitate de timp a unor manevre cu potențial epidemic, pentru a nu mai exista niciun dubiu că alegerile sunt compromise în mod intenționat. Epidemia a schimbat deja comportamentul public în plan personal, iar presedintele țării și companionii politici caută să profite de împrejurări și efectele lor.

Nu este de competența președintelui să supervizeze situații din domeniul sănătății publice, nici dacă ar fi chirurg de cea mai înaltă calificare. Alegerile și campania electorală ar trebui să fie ultimul capitol în acest moment. Costurile morale și practice ale acestei mișcări interesate, în direcția promovării răspândirii bolilor, rămân în sarcina viitorilor câștigători ca un minus de credibilitate, subminând însăși autoritatea publică și așa scoasă din adevarul ei.

Relaxarea de acum a președintelui este identică celei de la începutul epidemiei in China, când se pronunța a fi o simplă gripă care nu trebuie luată in serios. Și atunci, și acum presedintele Iohannis vorbea după Instrucțiunile primite. În măsura în care vedem deja o suspectă scădere a ratei infectărilor, adaugată unui guvern numit pe fondul pericolului epidemic, nu ne putem aștepta la alegeri corecte. Lipsa de eficiență și utilitate publică a guvernului Orban este dovada că pandemia a fost folosită ca manipulare politică în loc să asistăm la acțiuni de protecție națională, altele decât amenzile și redundanta și relevantă spălare a mâinilor.

In fapt, presedintele Iohannis s-a aflat în poziția de felcer de serviciu, la fel cu toată armata sa PSD – PNL. Nici ministrul sănătății, Nelu Tătaru, nu s-a ridicat peste această calitate, oricâte măsuri administrative a luat în această perioadă, și oricâte merite i se pot totuși atribui. Toată echipa lui Iohannis, din care acum face parte și PSD, au un scop: împărțirea puterii în condiții excepționale.

Dintre toți, cel mai penibil pare a fi președintele, care se vede deja un mare maestru de ceremonii. Într-atât de încântat este de rolul pe care îl joacă încât omul este cumva înfricoșător, se pare purtător definitiv al unui mesaj pe care l-a avut după tragedia de la Clubul “ Colectiv”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/tot-mai-infricosator-presedintele-tarii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu