GAZPACHO
Nu-i nici o îndoială că Gazpacho, celebra supă rece din Andaluzia, a apărut în diverse forme și culori, dar cei care au gustat-o știu că nu este nicăieri mai delicioasă ca aici, în sudul Spaniei.
De obicei se servește vara și este o supă delicioasă și răcoritoare, făcută din roșii, castraveți, ceapă, pâine învechită, ulei de măsline, oțet de vin, usturoi, sare și piper.
În funcție de zona de proveniență, se poate servi cu crutoane, legume tocate, cuburi de gheață și chiar șuncă. În fiecare august, micul oraș Alfarnatejo, de lângă Malaga, găzduiește un delicios Festival Gazpacho, unde vizitatorii au șansa să guste gazpacho tradițional și să vadă un spectacol de flamenco.
EMPANADA GALLEGA
Unii ar spune că în Galicia există mai multe variante de empanada, deci nu e de mirare că această plăcintă, umplută cu tot felul de bunătăți, este atât de delicioasă. Numele în sine provine din verbul spaniol „empanar”, care înseamnă „a înfășura în pâine”. Poate fi umplută cu carne de porc tocată, ton, chorizo, sardine, ardei, precum și alte fructe de mare sau legume. Delicios este și sosul de ceapă (cu sau fără roșii), care conferă plăcintei aroma perfectă. Deși inițial provenea din Galicia, empanada este acum populară în întreaga lume, în special în Asia de Sud-Est, America Latină și Europa.
RABO DE TORO
Ciorba tradțională din coadă de vacă este mult mai delicioasă decât ați putea să vă imaginați. Își are originea în Cordoba secolului al XVI-lea, fiind inițial realizată din cozile de la taurii uciși în timpul corridei. În zilele noastre, este pregătită din coadă de vacă, dar amestecul său sofisticat de ingrediente, împreună cu procesul lent de gătire, fac ca ingredientele și mai ales carnea să se topească în gură. Deși ingredientele pot varia de la o rețetă la alta, cele utilizate în mod obișnuit includ morcovi, usturoi, ceapă, măsline, roșii și condimente. Unele variante pot conține și un pic de vin (Jerez) și chiar ciocolată.
FABADA ASTURIANA
Una dintre cele mai populare mâncăruri spaniole, Fabada Asturiana, este o tocană de fasole și cârnați, originară din nord-vestul Spaniei. Rețeta tradițională necesită fabas (boabe albe mari de fasole, cultivate local), chorizo, morcillo (mezeluri spaniole din sânge), boia de ardei iute și șofran. Este servită, de obicei, în timpul iernii geroase, dar nu este neobișnuit să o găsiți în multe restaurante pe tot parcursul anului.
Churro, gogoși spaniole cu sos de ciocolată.
Ingrediente pentru aluat : 65 g zahăr tos,50 g unt, 3 oua, o lingură jumătate zahăr tos, 250 ml apă, 1/2 linguriță de sare, 2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit, 200 g făină, o fiolă cu esentă de vanilie,
Ingrediente pentru sosul de ciocolată : 150 g ciocolată neagră , 170 g frișcă de gătit
Mod de preparare :Se pune la fiert apa, impreună cu untul, uleiul, zahărul si sarea. Cand incepe compozitia să clocotească se cerne făina, si se amestecă cu o spatula, pană se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Se lasă putin să se răceasca, se adaugă ouăle unul cate unul amestecand bine după fiecare, se adaugă si esenta de vanilie si se mai lasă la fiert circa 5 minute. Apoi se dă deoparte si se lasă să se răcorească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu