8.11.2020

ÎNCEP PROBLEMELE PENTRU CÎȚU. NU IES ZECI DE MILIARDE DE LEI LA SOCOTEALĂ


Cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, până la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale şi bugetul asigurărilor de şomaj se ridică la 5 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al Curţii de Conturi. 

”Dacă statul a cheltuit doar 5 miliarde de lei cu pandemia, unde s-au dus restul până la cele peste 100 de miliarde de lei împrumutate de dl Cîțu ? Înțeleg că aproape 60 de miliarde de lei i-ați folosit pentru a acoperi deficitul bugetar. Dar mai rămân aproape 40 de miliarde de lei de care nu știe nimeni în ce buzunare au ajuns! Pensiile nu le măriți, în economie nu i-ați băgat. Atunci ce ați făcut cu ei? I-ați pus deoparte pentru campania electorală?”, a întrebat legitim Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, abaterile financiar contabile estimate pentru perioada stării de urgență, în gestionarea resurselor publice, sunt de 659 de milioane de lei, în timp ce prejudiciile sunt de 38,3 milioane de lei, anunță Curtea de Conturi, care a întocmit un raport special.

Documentul are la bază un control amplu, desfăşurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entităţi din administraţia publică centrală şi locală. Pentru a răspunde eficient şi rapid solicitării Parlamentului, instituţia supremă de audit a mobilizat peste 700 de auditori publici externi.

Principalele informaţii prezentate în raport sunt cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, până la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale şi bugetul asigurărilor de şomaj, care se ridică la 5 miliarde de lei.

sursa:http://sintezazilei.com/citu-curtea-de-conturi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu