8.11.2020

LOVITURĂ PENTRU GUVERNUL ORBAN

 

Guvernul Orban încasează încă o lovitură. Senatul a respins marți Ordonanța de urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie. În acest caz, dacă și votul din Camera Deputaților va fi similar, legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile, va rămâne în vigoare. Forul decizional este Camera Deputaților. Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” și 12 abțineri.

„Demonstrați că vă pasă și faceți un pas necesar pentru copiii țării. Alocați fondurile necesare. Dacă nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii. PSD va vota pentru raportul de respingere a ordonanței de urgență”, a spus în timpul dezbaterilor senatorul PSD Ion Rotaru. La rândul ei, Florina Presadă, a anunțat că USR se abține de la vot.

„Am asistat în ultimii doi ani la o confruntare politică între cele două partide, plină de populism și ipocrizie. Alocațiile copiilor au devenit un subiect preferat de politicienii vechilor partide, PNL și PSD, pentru a câștiga capital politic. (…) USR e de axcord cu aceste creșteri, atât timp cât sunt sustenabile. USR va vota abținere”, a spus Presadă. Drepturile copiilor nu se negociază”, a continuat senatorul UDMR.

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit în cursul zilei de sâmbătă că nu există fonduri pentru a dubla alocațiile copiilor. În consecință, executivul va veni cu „un mecanism” de creștere treptată a alocațiilor.

„Este clar, vă mai spun încă o dată, tot sincer, așa cum mă cunoașteți, nu avem posibilitatea să dublăm alocațiile”, a declarat primul ministru, conform Hotnews.

„O să gândim un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere la un nivel așteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban, care a promis că „în două săptămâni vom soluționa această problemă”.

Practic, șeful Guvernului a întărit declarația sa de pe 22 iunie când a afirmat că urmează să stabilească „un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea (alocațiilor) cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”.

Conform legii adoptate de Parlament, majorarea alocațiilor pentru copii ar trebui implementată astfel:

300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani;
600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap;
600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

sursa:http://sintezazilei.com/lovitura-pentru-guvernul-orban-pana-si-udmr-s-a-revoltat-nu-se-negociaza/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu