8.29.2020

”O nație făra școală e pierdută.” Școli închise la 7 decese/zi, deschise la 60/zi

 


Un studiu al BestJobs, publicat ieri de „Cotidianul”, arată că „peste 45% dintre angajații care au copii își doresc ca noul an școlar să se desfășoare normal, în ciuda contextului epidemiologic actual”. Informațiile contradictorii venite din partea Guvernului, mai ales cele legate de alocarea măștilor pentru copiii din familiile defavorizate și punerea la dispoziție a tabletelor, se pare că nu schimbă dorința părinților ca școala să înceapă în condiții normale pe 14 septembrie.

Studiul citat este confirmat de sondajul realizat de reporterii noștri în Craiova. Iată cîteva dintre opiniile înregistrate:

Dascălu Constantin: “Ideal ar fi să înceapă, fiindcă, dacă nu începe, e în dauna copiilor. Sînt de acord să poarte măști, să poarte mănuși, să folosească dezinfectant și la școală, la grădiniță. Fără școală nu se poate, o nație făra școală e pierdută.”

Obîrșie Daniela: “Eu sînt de acord să înceapă, ce să facă copiii? Nu sînt de acord cu purtarea măștii atîtea ore pentru ei, că sînt prea mici, abia noi respirăm prin ele, hai o oră, așa, să zici, nu sînt de acord…”

Radu Florentina: “Aș vrea să înceapă școlile și fetele își doresc să meargă la școală, dar în condițiile astea cu purtarea măștii, nu sînt de acord. În condiții de pandemie nu sînt de acord să înceapă școala, fiindcă atunci cînd au fost 7 decese pe zi s-au închis școlile, iar acum cînd sînt 60 sau cîți sînt se deschid școlile, deci nu mi se poare logic.

Popescu Ana Hagen: “Nepoțica mea își dorește din tot sufletul să meargă la școală, eu în calitate de bunică vreau să meargă la școală, dar mama ei, fiind cadru medical, își pune un mare semn de întrebare. Nepoțica face exerciții pe stradă pentru a se obișnui la școală cu purtarea măștii”.

Buzduga Adrian: “Eu, în calitate de bunic, sînt de acord ca nepoțica mea să meargă la școală, dar mama fetiței nu este de acord. Eu nu sînt de acord cu semnarea declarației pe proprie răspundere, pe care guvernul o cere, de ce, pentru ca mai apoi să dea vina tot pe noi? Da, cu purtarea măștii sînt de acord, nepoata fiind în clasa a III-a este dispusă să poarte masca”.

Vătau Andra: “Da, sînt de acord să înceapă școala, dacă îi ținem acasă este mult mai dificil, dar cu purtarea măștii nu sînt de acord. Nu sînt de acord cu susținerea orelor online, este mult mai eficientă educația în sala de clasă, copiii socializînd între ei”.

Răducanu Raluca: “Da, sînt de acord să înceapă școala, dar să se reducă numărul orelor, să facă cumva orele importante, două-trei ore pe zi, să reducă numărul copiilor din clasă, să facă cumva prin rotație, tocmai pentru a nu purta masca atîtea ore. Autoritățile trebuie să asigure măști elevilor”.

Cei mai mulți dintre cei chestionați spun că sînt de acord ca elevii să se ducă la școală, dar cer autorităților să ia măsurile de rigoare pentru a reduce riscul infectării copiilor și cadrelor didactice. Ceea ce îi nemulțumește, în primul rînd, este faptul că elevii trebuie să poarte masca în permanență, temîndu-se că acest lucru le va putea crea probleme la fel de grave ca infectarea cu Covid-19.

Cu alte cuvinte, începutul anului școlar, deși dorit de majoritatea părinților, naște, totuși, semne de îngrijorare, de care Guvernul ar trebui să țină cont. Pînă una alta, reprezentanţii unor asociaţii ale elevilor din Bucureşti-Ilfov şi Constanţa au depus o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele premierului Ludovic Orban, vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Educaţiei, Monica Anisie, sub acuzaţia de îngrădire a dreptului la educaţie, așa cum citim în Comunicatul AEC.

sursa:https://www.cotidianul.ro/scoli-inchise-la-7-decese-zi-deschise-la-60-zi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu