8.03.2020

Preşedintele american Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atentatului de la maratonul din Boston, după ce o instanţă de apel a schimbat sentinţa iniţială şi a retrimis cazul spre judecare.


„Rareori cineva a meritat pedeapsa cu moartea mai mult decât autorul atentatului din Boston, Djohar Ţarnaev. Curtea a fost de acord că acest "a fost unul dintre cele mai grave atacuri teroriste interne de la atrocităţile din 11 septembrie”. Cu toate acestea, instanţa de apel a eliminat sentinţa cu moartea. Atâtea vieţi pierdute şi distruse. Guvernul federal trebuie să solicite din nou pedeapsa cu moartea. Este ridicol că acest proces durează atât de mult!", a scris Donald Trump pe pagina de Twitter.


Decizia instanței
 

O Curte de Apel federală a anulat vineri condamnarea la moarte a lui Djohar Ţarnaev şi a retrimis cazul instanţei competente pentru a decide cu privire la o nouă sentinţă. Atacul din 15 aprilie 2013 a dus la moartea a trei persoane şi rănirea a peste 260.

„Djohar îşi va petrece zilele rămase în închisoare, singura problemă rămânând dacă va muri prin executare”, au spus judecătorii de la instanţa de apel, citează Mediafax.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu