9.19.2020

Cel mai puternic ciclon din 2020, trăit pe viu de români

 


Grecia traversează o perioadă foarte grea, zilele acestea, din cauza ciclonului mediteranean Ianos. 

Serviciul național de meteorologie a emis alertă de COD ROȘU de vânt, ploi și condiții de furtună. ”Ne pregătim să facem față unui fenomen meteorologic extrem de rar”, a spus ministrul adjunct pentru protecție civilă, Nikos Hardalias, care a adăugat că cetățenii din zonele afectate de ciclon trebuie să-și limiteze mișcarea doar la ceea ce este strict necesar. 

”Cicloanele mediteraneene sunt fenomene relativ rare, care au început în Grecia în 1995, dar s-au intensificat și au devenit mai frecvente în regiunea mediteraneană din cauza schimbărilor climatice” a adăugat el. 

Răzvan Pascu, consultant în turism, a dezvăluit detalii incredibile din Grecia.

"Grecii nu au crezut foarte mult în forța acestui ciclon. Din câte văd, deși scaunele și mesele au fost acoperite cu o folie și legate, este evident că forța ciclonului le-a aruncat în mare. Tot ce era pe plajă, de la mese, umbreluțe, a zburat în mare. Am văzut că și bărcile, iahturile sunt afectate", a transmis Răzvan Pascu din Kefalonia la România TV. 

Ciclonul rar Ianos a lovit Zakynthos, Kefalonia, Ithaca, joi după amiază.

sursa:https://www.dcnews.ro/cel-mai-puternic-ciclon-din-2020-trait-pe-viu-de-romani-razvan-pascu-detalii-incredibile-din-grecia_772104.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu