9.02.2020

Noutate pentru unitățile de învățământ

 


Anul școlar 2020-2021 vine cu noutăți nu doar în ceea ce privește procesul educațional, ci și în alte privințe.


Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat că se înființează Poliția Școlară.

Acesta a vorbit despre preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, motiv pentru care ministrul de Interne Marcel Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal.

 ”Astfel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale”, a explicat Despescu.

Acesta a subliniat că noua structură formată, “Poliția Siguranță Școlară” va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive.

Se vor identifica din timp factorii generatori și, astfel, se vor putea elimina din timp potențialele riscuri avându-se în vedere, în special, prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile.


Parteneriatul școală-poliție nu este, însă, o noutate. El există de mulți ani, alături de parteneriatul cu Inspectoratul de Muncă, Protecția Copilului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Această structură va funcționa o dată cu începerea noului an școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, dar și la cel al inspectoratelor județene de poliție și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.


sursa:https://ro.sputnik.md/education/20200902/31516306/se-infiinteaza-Politia-scolara.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu