9.29.2020

Te pui cu Clotilde ? „Really ?”

 


Continuă războiul declarațiilor de la Sectorul 1. Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că va solicita  marți Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei, ca reacție la un anunț al adversarului său. 

”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un bolşevic pur sânge care a transformat Poliţia Locală în poliţie politică şi a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că, ţineţi-vă bine: ”Voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Şi în 2016 ce-aţi făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înţelegem şi noi o treabă”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Luni, Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor și a chemat și poliția.

Primarul în funcție al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Tudorache a mai declarat, marți, că totul a fost legal, iar cel care a plecat cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1 avea acest drept.

„Se creează o presiune de către candidatul USR. (…) Pun presiune și e ceva ilegal”, a spus, marți, Dan Tudorache.

Întrebat despre persoana care ar fi ieșit cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral, Tudorache a spus că era un curier care avea acest drept.

„Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție, procesele verbale. Atâta tot”, a spus Tudorache.

Potrivit acestuia, curierul a și întrebat dacă are acest drept.

„S-au dus la președintele BEC-ului, un procuror, și l-a întrebat ce e ilegal aici și i-a spus că nu e nimic ilegal”, a mai spus Tudorache.

Întrebat, în continuare, despre acuzațiile la adresa sa, Tudorache a răspuns că „e o țară liberă, pot să facă plângeri”.

Potrivit lui Dan Tudorache, BEC va spune cine va fi câștigător, dacă va fi el sau candidatul USR PLUS, Clotilde Armand.

Tudorache susţinea luni, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand (PNL – USR PLUS) avea 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

sursa:https://www.cotidianul.ro/te-pui-cu-clotilde-really/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu