10.26.2020

Academia de Poliţie pierde acreditarea la două şcoli doctorale

 


Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că a retras acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza București. Decizia vine ca urmare a suspiciunilor care vizează școlile menționate.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut anunțul pe Facebook. Cele două școli doctorale din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București au rămas fără acreditare prin ordin de ministru. Decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnalelor publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției.

Totodată, ministrul a solicitat verificarea tuturor tezelor de doctorat realizate în ultimii nouă ani și a dispus monitorizarea Academiei.

„Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul Academiei de Poliție și care au obținut titlul de doctor după 2011. Am solicitat, totodată, Consiliului Național de Etică al Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice și a bunei conduite științifice și aștept de la specialiștii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus inițierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanți ai ARACIS”, a anunțat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că dorește să asaneze mediul academic și să dea un semnal tuturor instituțiile de învățământ superior din România.

sursa:https://www.cotidianul.ro/academia-de-politie-pierde-acreditarea-la-doua-scoli-doctorale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu