10.26.2020

Ce le pregătește Donald Trump șefilor serviciilor

 


Dacă va fi reales, Donald Trump îi va demite imediat” pe directorul FBI, directoarea CIA și pe șeful Pentagonului, scrie Axios, care menționează că are informația de la ”persoane care au discutat cu președintele despre soarta acestor oficiali”. Axios este o publicație cu înclinații democrate, motiv pentru care informația poate fi interpretată și ca un semnal de mobilizare anti-Trump a serviciilor din SUA, oricum ostile președintelui în ultimii patru ani.

Primul vizat de președinte, scrie Axios, ar fi șeful FBI, Christopher Wray. Asta pentru că FBI avea probe despre afacerile corupte ale familiei Biden în Ucraina, despre care aflăm acum detalii de pe laptopul uitat de Hunter Biden la reparat, iar aceste dovezi nu au fost folosite în momentul în care Trump era supus unei proceduri de impeachment, în urmă cu  un an, care pleca tot din Ucraina – presupusa șantajare a președintelui ucrainean pentru a redeschide investigația de la Kiev privind tocmai amintitele afaceri ale familiei Biden.

Potrivit Axios, Wray și șefa CIA, GinaHaspel, sunt disprețuiți și suspectați de mai toți apropiații lui Trump din cadrul administrației. Un oficial a declarat că acești doi directori ai serviciilor ar fi fost demiși demult, dacă aceasta nu ar fi presupus ulterior foarte multe scandaluri și presiuni politice.

Motivele pentru demiterea Ginei Haspel, șefa CIA, sunt și mai multe decât în cazul lui Wray. Potrivit fostului congresman Ron Paul, Haspel a fost acolita fostului director CIA din administrația Obama, John Brennan, care a pus umărul la paralizarea campaniei lui Donald Trump și mai apoi a administrației sale. Haspel a fost directoarea stației CIA de la Londra. A lucrat la Londra din 2008 până în 2011, iar apoi, potrivit BBC, ”a revenit, în mod neobișnuit, și a condus stația din 2014 până în 2017”. ”Se speculează că cel puțin una dintre numirile sale la Londra a fost făcută pentru a o ține departe de investigațiile privind practicile CIA (metodele dure de interogare a suspecților de terorism) de după atentatlele de la 11 septembrie”, scrie BBC.

Însă Londra a fost mai mult decât un sanctuar pentru oficialii CIA care aveau probleme cu investigațiile de peste Ocean. La Londra au început o buna parte dintre mașinațiunile pentru compromiterea lui Donald Trum și a campaniei sale. Operațiunea Crossfire Huricane, spionarea inițiată ilegal a campaniei lui Trump, a fost condusă inițial de Stefan Halper, fost diplomat american și profesor la Cambridge, al cărui socru, Ray Cline, a fost șeful adjunct al CIA în timpul crizei rachetelor din Cuba, în 1962. Halper este suspectat că l-a momit pe George Papadopoulos, consilierul lui Trump, într-o operațiune de spionare a campaniei lui Trump.

Londra a fost și locul de unde a plecat așa-numitul Dosar Steele, încropit de fostul spion britanic Christopher Steele și firma sa de consultanță plătită de democratii din SUA. Dosarul acesta plin cu informații despre presupusele legături Trump-Rusia a stat la baza deschiderii dosarului Russiagate.

Tot la Londra, în 2016, se întâlneau agentul FBI Peter Strzok și diplomatul asutralian Alexander Downer, un acolit al familiei Clinton, cel prin intermediul căruia dosarul Styeele a ajuns în posesia lui John McCain, iar de aici la FBI, totul pentru a da impresia publicului american că nu este vorba despre o afacere orchestrată chiar din Statele Unite. Haspel era șefa CIA Londra la acel moment.

Ceva mai recent, Haspel a fost acuzată că nu a permis publicarea unor documente care ar fi demonstrat că Russiagate a fost o afacere regizată. ”Nu este vorba doar despre un scenariu pus la cale de democrați, este vorba despre o lovitură de stat împotriva noii administrații, o afacere pusă la cale la cel mai înalt nivel”, a spus juranlistul Sean Davis, la Fox  News.

Amintiții Halper și Downer au legătură cu firma Haklyut&Co. din Marea Britanie – o firmă de intelligence înființată de foști agenți britanici în 1995, una dintre acele firme care, contra cost, oferă informații inaccesibile pentru ruinarea unor rivali sau afaceri, prin picurarea lor atentă în presă cu ajutorul altor companii de consultanță.

Una peste alta, o mare parte din operațiunile împotriva campaniei lui Donald Trump din 2016 și împotriva administrației sale au pornit din Marea Britanie, când John Brennan era șeful CIA, iar acolita sa Gina Haspel, actuala directoare, numită chiar în timpul administrației Trump, era șefa stației de la Londra.

Potrivit Axios, ”la Casa Albă se consideră că, din postura de șefă a CIA, Haspel manipulează oamenii în același fel în care o făcea cu informatorii CIA în perioada în care lucra în operativ”.

Următorul nume pe lista neagră a lui Trump, secretarul Apărării Mark Esper, pare mai puțin important, la fel și secretara pentru Educație, Betsy DeVos. Merită menționat că DeVos este sora lui Eric Prince, controversatul șef al fostei firme de securitate Blackwater, implicată în operațiuni soldate cu zeci de civili masacrați în Irak și unul dintre promotorii ideii ca Pentagonul să lase loc armatelor de mercenari ale SUA pe mai multe fronturi în întreaga lume. Este lucrul pentru care presa occidentală acuză acum Moscova. Este drept, mercenariatul este interzis prin lege în Federația Rusă, nu și în SUA.

Revenind la Mark Esper, acesta este un locoenent-colonel în rezervă care a fost implicat în activitățile de lobby ale complexului militaro-industrial american, ca mulți dintre șefii sau șefii-adjuncți ai Pentagonului. Esper a fost vicepreședinte al Asociației Industriei Aerospațiale, puternicul grup de lobby ale acestei industrii. Înainte de a fi numit la Pentagon, Esper era vicepreședinte al departamentului de relații cu guvernul al companiei Raytheon, cea care produce sistemele Patriot, cumpărate recent și de România și inaugurate recent la Capul Midia, în prezența ambasadorului Adrian Zuckerman.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ce-le-pregateste-trump-sefilor-serviciilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu