10.26.2020

România nu a semnat declarația pentru promovarea sănătății femeilor, consolidarea familiei, protejarea vieții mamei și a copilului

 


SUA, Polonia, Ungaria și alte 29 de state au semnat o declarație pentru promovarea sănătății femeilor, consolidarea familiei, protejarea vieții mamei și a copilului. România nu a semnat!!!, scrie Romanian Global News. 

În articol se mai precizează că guvernele Braziliei, Egiptului, Ungariei, Poloniei, Indoneziei, Ugandei și al Statelor Unite „au cosponsorizat joi, 22 octombrie 2020, în Washington, D.C., o reuniune virtuală pentru o semnare formală multinațională a Declarației de Consens de la Geneva pentru Promovarea Sănătății Femeilor și Consolidarea Familiei – „Geneva Consensus Declaration on Promoting Women’s Health and Strengthening the Family” (numită astfel pentru că fusese plănuită să aibă loc la Geneva, însă întâlnirea fizică a Adunării Mondiale a Sănătății a fost amânată din cauza coronavirusului)“.

Site-ul citat mai menționează că „această Declarație vizează clădirea coaliției pe patru piloni:

  1. o sănătate mai bună pentru femei;
  2.  protejarea vieții umane;
  3. întărirea familiei ca celulă de bază a societății;
  4. protejarea suveranității fiecărei națiuni în politica globală.

De exemplu, este dreptul suveran al fiecărei națiuni să aibă propriile legi privind avortul și să nu dea curs presiunilor externe, se arată pe pagina web a Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane al SUA (HHS).

Semnatarii au reafirmat „demnitatea și valoarea inerente ale persoanei umane” și faptul că „fiecare ființă umană are dreptul inerent la viață”. De asemenea, s-au angajat să le asigure femeilor cadrul potrivit pentru a trece prin sarcină și naștere, iar cuplurilor, condițiile pentru a avea un copil sănătos. În plus, au evidențiat faptul că „avortul nu ar trebui promovat în nici un caz ca metodă de planificare familială” și că „orice măsuri sau schimbări legate de avort în cadrul sistemului de sănătate pot fi hotărâte doar la nivel național sau local, în conformitate cu procesul legislativ național”.

Articolu integral poate fi citit pe rgn.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu