10.30.2020

Aceste lucruri nu se fac publice !

 


Medicul Monica Pop critică, pe o rețea socială, faptul că avem parte de raportări zilnice cu privire la numărul de persoane infectate cu coronavirus și numărul de morți, însă niciodată despre numărul persoanelor vindecate, care este destul de mare.

”Am aflat că "sectiile" ATI " ale spitalelor de campanie de la ELIAS ȘI GERIATRIE OTOPENI ( care nu aparțin de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ci de ce al ARMATEI) au funcționat în permanență, de la înființare. Toate felicitările medicilor și cadrelor medicale care lucrează din greu și cu suflet în aceste secții. Și scuze pentru neînțelegere! Am spus că în cortul de la Geriatrie nu sunt pacienți ATI ! Nu am știut că secția ATI-COVID, NU se află în cort ci a fost organizată în clădire!

Monica Pop: Nu se fac publice aceste lucruri, deși se vorbește în media mai mult decât în orice altă țară despre COVID

Dar spitalele "de campanie" aparținând de Ministerul Sănătătii ?! Au toate pacienți ? Câți ? Nu se fac publice aceste lucruri, deși se vorbește în media mai mult decât în orice altă țară despre COVID. Dacă tot se comunică zilnic despre locurile din spitale, dacă se tot " previzionează" că va veni momentul greu în care medicul va alege cine primește șansa la viață (ceea ce sper să NU SE ÎNTIMPLE NICIODATĂ), nu e normal să se stie și ce se întâmplă cu aceste spitale, la care fiecare român a "contribuit"?

"Sursele" (nu întotdeauna sigure): "în unele nu sunt pacienți din cauza unor defecțiuni sau din alte motive"!

Monica Pop: ”Nu e normal să se stie și ce se întâmplă cu aceste spitale?”

Nu e normal ca: asimptomaticii și cei cu forme ușoare să fie urmăriți și tratați în izolare, acasă, cei cu forme medii să fie tratați în aceste spitale de campanie, valorificându-le la maxim (sunt bine dotate) și locurile din spitale să fie rezervate pacienților cu forme severe de boală? Au fost și sunt sau nu valorificate aceste spitale, care au costat milioane de euro? Nu așa ar trebui?!

Monica Pop: ”Oamenii de unde să ia curaj? Că au mare nevoie!”

Nu se vorbește deloc despre asta, cum nu se vorbește nici de faptul că majoritate a acestor pacienți s-au vindecat (80-85%). Numai de numărul mare de infectați și de morți! Oamenii, prost informați, deprimați, cu comunicări zilnice de previziuni sumbre și amenințări, de unde să "ia" curaj??!! Că AU MARE NEVOIE!”, scrie Monica Pop pe o rețea socială. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/medicul-monica-pop-aceste-lucruri-nu-se-fac-publice-nu-e-normal-sa-se-stie-585271.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu