10.19.2020

„Aga Mița lu’ Dandanache Rârâitu”, contestată pe listele PNL

 


Sute și sute de timișeni îsi manifestă , zilnic, dezaprobarea pe rețelele de socializare, față de prezența repetată pe listele de candidați ale PNL Timiș, la alegerile parlamentare din acest an, a celei pe care au poreclit-o Aga Mița lu Dandanache Rârâitu, din Tecuci.

Este vorba de Alina Ștefania Gorghiu care este contestată vehement și îndrumată să le ceară moldovenilor ei să o voteze ca senator, pentru că, timp de patru ani, nu a făcut nimic pentru județul Timiș în Parlamentul României, după ce a fost impusă pe listele liberalilor bănățeni și la alegerile de acum patru ani.

Aga Mița, prima la Senat

Gorghiu a fost plasată pe prima poziție a listei candidaților, pentru senat, de către noua conducere, interimară, a organizației județene Timiș a Partidului Național Liberal, la fel cum a procedat și fostul președinte și primar, Robu Nicolae care, între timp, și-a dat demisia.

Surse liberale spun că Gorghiu a fost impusă pe listele de la Timiș chiar de către președintele PNL, Ludovic Orban și că actualul președinte interimar al organizației județene, Alin Nica, nu l-a putut îndupleca pe președintele/premier Orban, să renunțe la pretenția sa.

”Un sfert pentru Gorghiu”

”S-a pus problema în Biroul Politic Județean. Știu că există discuția că doamna Gorghiu vine din exterior(!). În timpul campaniei electorale am militat ca pe liste să nu fie candidați impuși de la București. În timpul ședinței am spus să se ridice toți cei care o vor pe Alina Gorghiu. S-au ridicat mai mult de un sfert din colegii primari. Deci, realizări concrete există(!)”, a spus Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș. Tot el a adăugat, așa ca să înțeleagă tot prostul, că ” Alina Gorghiu( poreclită pe rețele de socializare Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci) este un om cu influență în PNL și în parlamentul României”.

Această din urmă precizare a lui Nica se referă, poate, la votul dat împotriva intereselor economice ale județului Timiș, atunci când în Senatul României, Gorghiu a votat împotriva transferului Aeroportului ”Traian Vuia” Timișoara, în patrimoniul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Timișoara. Votul lui Gorghiu a fost, astfel, favorabil grupului liberal, Falcă-Vela, cel care a pus ochii pe aeroportul din Timișoara care să devină sursă de bani pentru suratele mai mici și neajutorate financiar, din Arad și, mai ales, din Caransebeș, două aerodromuri care nu se pot întreține din propriile încasări. Ca să nu mai spunem de faptul că Gorghiu nu a dat nici o mână de ajutor fostului primar, Robu Nicolae, pentru ca acesta să pună în practică unul din mările sale proiecte, promise pentru Timișoara, dar cu finanțare ”de la Capitală”. Este vorba de un stadion ultramodern, cu 42.000 de locuri, o sală de sport polivalentă, cu 16.000 de locuri, ori sute de blocuri comuniste anvelopate, sau numeroase bazine de înot construite prin cartierele Timișoarei. Nimic din aceste proiecte nu a văzut lumina realității.

”Venea la Timișoara să înjure PSD-ul”

Alina Ștefania Gorghiu, poreclită Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci, nu și-a găsit un alt colegiu în care să candideze la parlamentarele din 2020, nici măcar în fief-ul familiar din Tecuci, Galați. Așa că, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a dat semnal în Timiș ca Aga Mița să fie plasată pe primul loc la senat, ca să nu aibă, sărăcuța, nici un stres că nu va intra în noul parlament. Organizația județeană PNL Timiș s-a făcut preș la ”sugestia” lui Orban și i-a rezervat ”starletei moldave” primul loc pe listă, în detrimentul unor liberali vechi și loiali din Timiș care nu au putut prinde un loc eligibil pe listă. Este vorba de Ovidiu Drăgănescu, fost tânăr deputat liberal timp de 8 ani, sau de primarii liberali, cu repetiție, din Buziaș, ori Sânnicolau Mare.

În patru ani de mandat, încredințat prin vot de către alegătorii din Timiș, Gorghiu a venit, uneori, la final de săptămână în teritoriu și, în niște conferințe de presă, mai mult decât plictisitoare, le povestea jurnaliștilor timișoreni cum ”combătea ea” PSD-ul”.

Așa că, făță de decizia conducerii liberale din Timiș a început o adevărată contestare, pe paginile de socializare, a candidaturii Aga Miței, pentru o demnitate de senator la un județ bănățean.

”Cu Gorghiu nu obțineți fonduri nici să spălați WC-urile publice”

Reproducem, mai jos, câteva din mesajele postate de către alegătorii timișeni împotriva candidaturii Alinei Ștefana Gorghiu, poreclită Aga Mița lu Dandanache Rîrâitu, din Tecuci, la Senatul României, pe listele Județului Timiș.

”Ce caută această Gorghiu să candideze la Timișoara? Cu ce proiecte a venit pentru timișoreni ca să o votăm?”

”Clar că un asemenea specimen are foarte multe șanse să fie ales în Galați. Trebuie, doar, să-și depună candidatura acolo. Ce, nu vrea să-și ajute moldovenii să se emancipeze ca ea?

”Nu putem accepta așa ceva”!

”Ăstia-s proști grămadă. Ce știe asta din Tecuci despre Timiș și Timișoara”.

”Doar așa va pierde PNL alegerile în Timiș”.

”Tre să fii într-o ureche să o votezi pe Alina van Gorghiu”.

”Consecințele firești ale partidocrației. Oricum, candidații selecționați nu te vor reprezenta pe tine, alegător, ci pe cei care i-au selecționat și pe ei înșiși”.

”PNL-ul l-a vrut pe Robu și a pierdut. Acum o vor pe Gorghiu și vor pierde din nou”.

”Cât ne-am gospodărit singuri am fost fruncea. Au sosit veneticii și ne-au tras în jos, în loc să urce lângă noi”.

”Nici un om cu scaun la cap nu poate vota asemenea listă a PNL. Nu mă simt reprezentat nici de starleta de la Tecuci, dar nici de ceilalți parașutați, te tipul Ben Oni Ardelean,… nici de infractorul Călin Roman. Dacă ăștia sunt liderii PNL Timiș atunci e foarte, foarte trist”.

”Eu propun un protest împotriva acestor practici”.

”Realizările individei? Legea moșită împreună cu Ciordache în care voia să-i scutească pe condamnații definitiv să execute penitența în libertate pentru cei cu pedepse de până la 10 ani! Ghici cine e condamnat la 7 ani de închisoare, cu executare? Bogdan Olteanu(un fost iubit al d-șoarei Gorghiu), mare viceguvernator BNR și strategul Dariu Vâncov, specialist în jefuitul banilor publici. În rest, vă spune Sică Mandolină cum a promovat individa. Dacă a uitat și asta, să-i aducem aminte declarația cu paturile de la sediul PNL”.

”Am sperat că Alin Nica e altfel, dar surpriză, nu e!”

”Încă din 1990 , PNL Timiș a avut, pe locurile eligibile, oameni parașutați de la București. Se pare că Timișoara duce lipsă de liberali de vază”:
”Doar așa vor pierde, lamentabil, alegerile pe care le aveau în mână”.

”Corect dragi timișoreni. În această problemă Alin Nica(președintele interimar al PNL Timiș), cea mai autorizată voce, ar trebui să aibă ultimul cuvânt. Dacă el tace din gură și se lasă călcat în picioare de mitici, atunci ne dăm seama cam cine conduce județul. Păi cu Alina Gorghiu, senator de Timiș, voi nu obțineți fonduri de la București nici să spălați WC-urile publice”.

”Incompetenții din PNL, atâta pot, atâta au”.

”De ce nu sunt buni PNL-iștii din Timiș pentru Senatul României și ne pun pe listă Aga Mițe de Moldova?”

” Eu din cauza asta nu am votat PNL la ultimele alegeri parlamentare…dacă doamna e pe listă și anul ăsta, voi vota alt partid”.

”…vă rog să cereți public ce a făcut, în mandatul acesta, Benone Ardelean(zis Pastorul) ca eu să-l votez?”

”Dacă nu vor fi din zonă 100%, eșecul PNL 100%”.

”Cu Gorghiu pe listă, nein”.

”Cum să te întrebi cu cine votezi? Răspunsul oferit de Caragiale e banal de simplu. Votezi cu Agamiță Dandanache, candidatul care, parașutat de la centru și care apare pe listă. Iar cum PNL este un partid istoric, nu poate rata ocazia de a valida teoria caragialiană. Propunerea baroNașului Alin Nica pentru Parlamentul României are mai multe nume străine locului. Adică aceeași Agamiți de Dandanache care nu au nici un liant cu Banatul. Cap de listă este Alina Gheorghiu Dej, această agaMița de Tecu(l)ci, progenitură rîrâită a plaiurilor moldave, cunoscută, mai ales, pentru căsniciile distruse… Această Aga Mițu lu Dandanache Rîrâitu, din Tecu(l)ci, a fost parlamentar de Timiș. Jalnică activitate ca parlamentar…Iar ca lista să fie completă, pe listele Timișului apare, iar, numele lui Ben Oni Adrelean(zis Pastorul), din Lupeni, proaspăt posesor al unui Porsche Cayenne, că altceva lăudabil nu găsești la un astfel de personaj”, spune, în postarea sa un alt timișorean.

Cu mască, fără mască la..nunta Pastorului

Totuși, Ben Oni, Benone, Adrdelean, zis Pastorul din Lupreni, și-a mai trecut în CV un mandat de reprezentare pentru județul Timiș. Cu ce a strălucit ”Pastorul cărbunar” în cei patru ani de ultim mandat e ușor de contabilizat. Pe plan local, în Timiș, Ardelean a ”păstorit” grupul de firme ”Rogera”, cel care a înghițit zeci de milioane de euro, din bani publici, cu dedicație, pentru ”revigorarea spațiilor verzi” din Timișoara. ”Pastorul”, omul care îi purta pe lăudații zilei, vezi Orban și Robu, la o măslină servită la ”Micul dejun cu rugăciune”, care se desfășura în fiecare lună februarie, la Washington, în prezența președintelui SUA, este, și el, protejat. Așa că la nunta fiicei sale, desfășurată în plină Pandemie, luna trecută, la un local din localitatea timișană Bazoș, în prezența a peste 350 de invitați și cu binecuvântarea premierului Orban și a ministrului de interne,Vela, nu s-au purtat măști și nici n-a venit vreun milițian indiscret să vadă ce nu trebuie să vadă. Pastorul din Lupeni e, iar, pe un loc eligibil în Timiș, după ce a trecut, relativ bine, peste dezvăluirile din presă care vorbeau despre relațiile sale cu alte femei, decât soția. Oficială.

16 contra 41, dar împreună

Un simplu calcul aritmetic spune că, în Timiș, tentaculele băsiste reunite în PNL și din care face parte și Ben Oni Ardelean, dețin majoritatea în Biroul Politic Județean. Conform unor surse liberale, democrații lui Băsescu, convertiți, dețin aproape 25 din cele 41 de posturi în conducerea politică a liberalilor timișeni.

Majoritarii cântă sub bagheta lui Dănuț Groza, fostul și actualul primar din orașul Sânnicolau Mare,ales secretar general al partidului și care ar avea o influență asupra președintelui, liberal sadea, al PNL și al CJ Timiș, Alin Nica, fost primar al comunei timișene Dudeștii Noi. Dacă Groza a fost un ”preferat” al fondurilor guvernamentale vărsate cu o suspectă generozitate, la bugetul orașului Sânnicolau, de către fosta ministră Elena Udrea, acum fostul PDL-ist Groza e pe picioarele lui și sprijină deciziile venite de la București, conform obișnuinței.

Așa că, prezența pe listele PNL Timiș a ”viniturilor”, Aga Mița-Gorghiu și Benone- Pastorul e girată și de secretarul general al organizației judetene Timiș a PNL. Dacă contestările celor doi vor continua și rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, din decembrie, vor consemna un recul al liberalilor timișeni, atunci cei doi ”cerberi” , Groza și Nica”, vor trenui să deconteze dezastrul, culmea, tocmai în fața celor care le-au impus candidații pe liste, adică a lui Orban & compania.

sursa:https://www.cotidianul.ro/aga-mita-lu-dandanache-raraitu-contestata-pe-listele-pnl/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu