10.11.2020

Cât ne va costa vaccinul anti-COVID

 


Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, iar primele doze ar putea să apară până la finalul anului, a transmis Alexandru Rafila sâmbătă seara la Antena 3, unde a vorbit despre tratamentul așteptat de toată lumea.

Alexandru Rafila a vorbit despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti-COVID-19 , dar și despre momentul în care în România vor fi livrate primele doze.

„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Până în decembrie 2020 cred că cel puţin două vaccinuri vor fi autorizate. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cat-ne-va-costa-vaccinul-anti-covid/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu